Το Βερολίνο έβαλε «φρένο» την Τρίτη το μεσημέρι στους εμβολιασμούς γυναικών ηλικίας κάτω των 60 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς καταγράφηκαν 31 περιστατικά θρομβώσεων έπειτα από χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Σύμφωνα με με στοιχεία του Ινστιτούτου «Paul Ehrlich» που είναι αρμόδιο για τα εμβόλια στη Γερμανία, εννέα από τα περιστατικά αυτά κατέληξαν σε θανάτους, ενώ εφτά από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν σε γυναίκες 20 έως 63 ετών. Οι άλλοι δύο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν άνδρες.

Η υπουργός Υγείας του κρατιδίου του Βερολίνου επικαλέστηκε τα στοιχεία αυτά, ενώ εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Charité ανέφερε πως «αυτό το βήμα είναι απαραίτητο, διότι έχουν διαπιστωθεί νέα περιστατικά θρομβώσεων σε γυναίκες στην Γερμανία», αν και ο ίδιος διευκρίνισε ότι στο Charité δεν υπήρξε ανάλογο περιστατικό, παρότι έχουν χορηγηθεί ήδη 16.000 δόσεις εμβολίων στο προσωπικό, εκ των οποίων τα περισσότερα της AstraZeneca.

Την προληπτική αναστολή χρήσης του εμβολίου σε γυναίκες κάτω των 55 ετών αποφάσισε νωρίτερα και το νοσοκομείο Vivantes του Βερολίνου, ενώ το ίδιο κάνουν ήδη και νοσοκομεία στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία όπου έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά θρομβώσεων. Μία 47χρονη γυναίκα πέθανε, ενώ μία 27χρονη έχει στο μεταξύ αναρρώσει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook