Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στη Σικελία δημοσιοποιήθηκαν ανακριβή στοιχεία, τουλάχιστον 40 φορές σε σύνολο πέντε μηνών.

«Αλχημείες» με τον αριθμό των θυμάτων κορωνοϊού διαδραματίστηκαν στη Σικελία, προκειμένου να αποκτηθεί η εύνοια των πολιτών, γεγονός που οδήγησε στη παραίτηση του υπεύθυνου θεμάτων υγείας της περιφέρειας της Σικελίας.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς του Τράπανι, ο υπεύθυνος των θεμάτων υγείας της Σικελίας, Ρουτζέρο Ράτσα, μαζί με τους στενότερους συνεργάτες του, αλλοίωναν τα στοιχεία και μείωναν τον αριθμό των θανάτων, για να αποφύγουν την κήρυξη του νησιού σε πορτοκαλί ή κόκκινη ζώνη.

Ο Ράτσα παραιτήθηκε των καθηκόντων του την Τρίτη, ενώ τρεις συνεργάτες του ετέθησαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η όλη έρευνα αφορά, συνολικά, δέκα ανώτερους υπαλλήλους της περιφέρειας. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην Σικελία δημοσιοποιήθηκαν ανακριβή στοιχεία, τουλάχιστον σαράντα φορές σε σύνολο πέντε μηνών.

Χαρακτηριστική είναι η φράση που ακούγεται σε τηλεφωνική παρακολούθηση, στην οποία υπεύθυνοι του τομέα της υγείας της περιφέρειας, συμφωνούν «να μοιράσουν τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό, σε διάστημα μεγαλύτερο από εκείνο μιας μόλις ημέρας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook