Το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό και σε παιδιά από 12 ετών, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία σήμερα Τετάρτη.

Τα περισσότερα εμβόλια που κυκλοφορούν παγκοσμίως κατά της Covid-19 απευθύνονται σε ενήλικες, οι οποίοι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν από τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο της Pfizer έχει ήδη εγκριθεί για ηλικίες από 16 ετών και άνω.

Η εταιρεία πραγματοποίσεη μελέτη σε 2.260 εθελοντές ηλικίας 12 έως 15 ετών στις ΗΠΑ, τα προκαταρκτικά δεδομένα της οποίας έδειξαν πως δεν υπήρξαν περιπτώσεις λοίμωξης μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων εφήβων σε σύγκριση με 18 μεταξύ αυτών που έλαβαν placebo, εξήγησε.

Η συγκεκριμένη μελέτη είναι μικρή ποσοτικά και δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα, ωστόσο ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι ο βαθμός ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Οι ερευνητές ανέφεραν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων, κάπως υψηλότερα, μάλιστα, από αυτά που παρατηρήθηκαν σε μελέτες νεαρών ενηλίκων.

Τα παιδιά που εμβολιάστηκαν, είχαν παρενέργειες παρόμοιες με τους νεαρούς ενήλικες, πρόσθεσε η εταιρεία. Οι κύριες παρενέργειες είναι πόνος, πυρετός, ρίγη και κόπωση, ιδιαίτερα μετά τη δεύτερη δόση. Η μελέτη θα συνεχίσει να παρακολουθεί τους συμμετέχοντες για δύο χρόνια για περισσότερες πληροφορίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook