Όποιος αρνείται, θα μετατίθεται ή δεν θα πληρώνεται

Όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στην Ιταλία πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης της χώρας.

Το μέτρο, που ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, ισχύει για το προσωπικό του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας αλλά και για εκείνο των ιδιωτικών κλινικών, ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων.
Σύμφωνα με το Reuters, για όσους αρνηθούν προβλέπεται δεν θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους για το υπόλοιπο του έτους.
Η Ιταλία βιώνει έξαρση της πανδημίας με πολλαπλά κρούσματα και θανάτους από κορωνοϊό με την κυβέρνηση Ντράγκι να εφαρμόζει σκληρά μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς.
Οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί στη μετακίνηση των πολιτών θα ισχύσουν σε όλη την Ιταλία, μέχρι τα τέλη Απριλίου (με ισχύ κόκκινης και πορτοκαλί ζώνης), εκτός και αν τα επιδημιολογικά στοιχεία επιτρέψουν, στο μεταξύ, χαλάρωση των μέτρων αυτών.
Αυτό σημαίνει ότι τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν κλειστά και θα απαγορευτούν πολλά περιφερειακά ταξίδια.
Aξίζει να σημειωθεί πως ο Ιταλός υπ. Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντζα προ ημερών δήλωση πως η χώρα του χρειάζεται όλα τα υπάρχοντα εμβόλια κατά της COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του Sputnik V της Ρωσίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook