Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις... Τώρα, σύμφωνα με σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η τουρκική κυριαρχία αρχίζει από το Γιβραλτάρ και φτάνει μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό και την Ερυθρά Θάλασσα.

«Αυτή η μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία ήλεγχε ολόκληρη της Μεσόγειο και την Ερυθρά θάλασσα. Εδώ θα πω το εξής: Τα σύνορα της “γαλάζιας πατρίδας” του Τουρκικού Κράτους ξεκινούν από το Γιβραλτάρ. Γι’ αυτό αποκτήσαμε ιπτάμενα τάνκερ. Που τελειώνουν (τα σύνορα); Στον Ινδικό Ωκεανό και την Ερυθρά Θάλασσα. Το στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας σχεδιάστηκε πάνω σε αυτή την παραδοχή», είπε ο Mesut Hakki Casin, σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής», αναφέρει σε tweet του.

Το βίντεο κοινοποίησε ο εξόριστος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt. Όπως σχολίασε ο ίδιος, «Δεν είναι Πρωταπριλιάτικο αστείο. Ο Mesut Hakki Casin, που συμβουλεύει τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, επεκτείνει την ‘γαλάζια πατρίδα’ από το Γιβραλτάρ στα Δυτικά μέχρι την Ερυθρά θάλασσα και τον Ινδικό ωκεανό στα Νότια και Ανατολικά. Το χειρότερο είναι πως η παρούσα τουρκική ηγεσία πιστεύει σε αυτά τα πράγματα».

Ο δημοσιογράφος διευκρινίζει πως το απόσπασμα είναι από την 29η Μαρτίου.

Το σχετικό tweet:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook