ΕΕ: Eπανεξετάζεται και το εμβόλιο Johnson & Johnson για θρομβώσεις

Η αρμόδια ευρωπαϊκή αρχη για φάρμακα και σκευάσματα γνωστοποίησε σήμερα Παρασκευή πως επανεξετάζει αναφορές για περιστατικά αιμορραγίας σε ανθρώπους που είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 και εξετάζει αναφορές για σπάνια περιστατικά θρόμβων σε σχέση με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Ενώ η αγγλοσουηδική φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αναταραχής για πιθανή σχέση με σπάνια περιστατικά θρόμβων στον εγκέφαλο και στην κοιλιά, με επακόλουθο περιορισμό της χρήσης του εμβολίου της, αυτή είναι μια επίσημη αποκάλυψη για έρευνα για το J&J.
Τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις σπανίων θρομβώσεων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, η μία από τις οποίες κατέληξε σε θάνατο, έχουν αναφερθεί μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της J&J από τη μονάδα της Janssen, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).
Ο οργανισμός ανέφερε πως έχουν αναφερθεί πέντε περιπτώσεις συνδρόμου διαρροής τριχοειδών αγγείων που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Το σύνδρομο αυτό, κατά το οποίο αίμα διαρρέει από τα μικρότατα αυτά αιμοφόρα αγγεία προς τους μύες και σωματικές κοιλότητες, χαρακτηρίζεται από οίδημα και πτώση της πίεσης του αίματος.
Ωστόσο ο ΕΜΑ έχει πει πως “σε αυτό το στάδιο, δεν είναι ακόμη σαφές αν υπάρχει αιτιώδης σχέση” ανάμεσα στα εμβόλια και σε αυτά τα περιστατικά.
Η AstraZeneca και η εδρεύουσα στις ΗΠΑ J&J δεν απάντησαν προς το παρόν σε αιτήματα για σχόλια.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση Marc: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – 13 μονάδες μπροστά ο Τσίπρας από τον Ανδρουλάκη στην προτίμηση για πρωθυπουργός
- Κατατέθηκε η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη – Απαγορεύονται καταλήψεις και συναθροίσεις μπροστά στο Μνημείο
- Εύη Κουλκουβίνη: Ποια είναι η ερμηνεύτρια που έγινε viral στο Tik Tok με εκατομμύρια προβολές στο «Τέρμα Σ ‘Αγαπάω»
- «The Chase»: Στην κορυφή της τηλεθέασης την εβδομάδα 13 – 19 Οκτωβρίου
- Σοφία Πολυζωγοπούλου: Απαντά με αγωγή – μαμούθ στην αγωγή του Απόστολου Λύτρα – Τι διεκδικεί (βίντεο)
- Χάρις Αλεξίου: Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του Maestro & η απάντηση στο ενδεχόμενο να επιστρέψει μουσικά
- Μητσοτάκης στη MED9: Oι μελλοντικές απειλές δεν έρχονται μόνο από ανατολάς αλλά κι από το νότο
- Αστυνομικός καταγγέλλει συνάδελφο και πρώην σύντροφό της για ξυλοδαρμό μέσα σε νυχτερινό μαγαζί – «Έχει απειλήσει τη ζωή μου» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook