Aντίποινα για τις δηλώσεις Ντράγκι – O Ερντογάν «παγώνει» την αγορά ελικοπτέρων από την Ιταλία (video)

Σχολιάζοντας την απρέπεια Ερντογάν απέναντι στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο Μάριο Ντράγκι αποκάλεσε δικτάτορα τον Ερντογάν, και η Τουρκία προχωρά τώρα σε αντίποινα.
Η Άγκυρα αποφάσισε να «παγώσει» την αγορά δέκα ελικοπτέρων από την Ιταλία, σε «αντίποινα» για τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, την Πέμπτη χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το MEGA «πάγωσε» η πώληση δέκα ελικοπτέρων AW169, του ιταλικού κρατικού ομίλου Leonardo, η οποία είχε συμφωνηθεί από τον Μάρτιο. Το όλο κόστος της αγοράς, αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα επιπλέον συμφωνιών, συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δυο χωρών ξεπερνούν τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Ολες οι Ειδήσεις
- Έλενα Παπαρίζου: Στιγμιότυπα από τις διακοπές της στην Κίμωλο
- Λευτέρης Πανταζής: Οι φωτογραφίες από τα νιάτα του με μακρύ μαλλί
- Αθηνά Οικονομάκου: «Στη ζωή μου υπήρχαν περισσότερα σκοτάδια παρά φως» (βίντεο)
- Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του «Πίρι Ρέις» και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ» (βίντεο)
- H μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE – Απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 19.45
- Τα πιο απολαυστικά ραντεβού είναι πάντα αυτά του Σαββατοκύριακου! Πρεμιέρα το Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου
- Κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» – Απόψε, εκτάκτως στις 18:00
- ΥΠΕΞ για «Πίρι Ρέις»: Παρακολουθούμε στενά την πορεία του – Η Ελλάδα διασφαλίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook