Aντίποινα για τις δηλώσεις Ντράγκι – O Ερντογάν «παγώνει» την αγορά ελικοπτέρων από την Ιταλία (video)
Σχολιάζοντας την απρέπεια Ερντογάν απέναντι στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο Μάριο Ντράγκι αποκάλεσε δικτάτορα τον Ερντογάν, και η Τουρκία προχωρά τώρα σε αντίποινα.
Η Άγκυρα αποφάσισε να «παγώσει» την αγορά δέκα ελικοπτέρων από την Ιταλία, σε «αντίποινα» για τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, την Πέμπτη χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το MEGA «πάγωσε» η πώληση δέκα ελικοπτέρων AW169, του ιταλικού κρατικού ομίλου Leonardo, η οποία είχε συμφωνηθεί από τον Μάρτιο. Το όλο κόστος της αγοράς, αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα επιπλέον συμφωνιών, συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δυο χωρών ξεπερνούν τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Ολες οι Ειδήσεις
- Χήρα Καραϊβάζ για Γιάννη Λάλα: «Αν είναι αυτός που πήρε τη ζωή του Γιώργου μου ας τον συγχωρήσει ο Θεός»
- Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Κάιρο: Kοινή εμφάνιση στα λαμπερά εγκαίνια του Grand Egyptian Museum
- Oλυμπιακός – Άρης 2-1: Με Ποντένσε και Ταρέμι πάτησε κορυφή και κοιτάζει Αϊντχόφεν
- Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Μεγάλη νίκη για τους φιλοξενούμενους στο Περιστέρι
- Η Ιωάννα Μπέλλα: «Σταματήστε – Τα σχόλια για το σώμα και την εμφάνιση μου είναι bullying»
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η πρώτη εμφάνιση στη λαμπερή δεξίωση προς τιμήν Αμερικανών πεζοναυτών (βίντεο)
- Βεντέτα στα Βορίζια: Πριν 70 χρόνια το χωριό βυθίστηκε στο πένθος – 6 νεκροί και 14 τραυματίες
- «Γκέλα» του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό – Έχασε από το Βόλο με 1-0
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook