Aντίποινα για τις δηλώσεις Ντράγκι – O Ερντογάν «παγώνει» την αγορά ελικοπτέρων από την Ιταλία (video)
Σχολιάζοντας την απρέπεια Ερντογάν απέναντι στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο Μάριο Ντράγκι αποκάλεσε δικτάτορα τον Ερντογάν, και η Τουρκία προχωρά τώρα σε αντίποινα.
Η Άγκυρα αποφάσισε να «παγώσει» την αγορά δέκα ελικοπτέρων από την Ιταλία, σε «αντίποινα» για τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, την Πέμπτη χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το MEGA «πάγωσε» η πώληση δέκα ελικοπτέρων AW169, του ιταλικού κρατικού ομίλου Leonardo, η οποία είχε συμφωνηθεί από τον Μάρτιο. Το όλο κόστος της αγοράς, αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα επιπλέον συμφωνιών, συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δυο χωρών ξεπερνούν τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Ολες οι Ειδήσεις
- «ΗΠΑ: Στις κάλπες σήμερα για τις ενδιάμεσες εκλογές – Η μάχη για τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων» – Κρίσιμο crash test για τη δεύτερη θητεία Τραμπ»
- Άννα Βίσση για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ: Είμαι περήφανη που ήμουν η πρωταγωνίστρια σε κάτι τόσο φιλόδοξο
- Καλαμάτα – Ηρακλής 1-1: Δίκαιη μοιρασιά στη Νίκαια
- Δημοσκόπηση ALCΟ: Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στο 13,4% η ΕΛΑΣ, στο 11,4% το ΠΑΣΟΚ, απώλειες για το κόμμα του Κασιδιάρη
- Ατρόμητος – Βόλος 3-0: Πρώτη νίκη στη Super League για τους Περιστεριώτες κόντρα στους 9 Θεσσαλούς
- Η Μαριέττα Χρουσαλά ταξίδεψε στην Τανζανία: Το να βρίσκομαι μέσα στη φύση ήταν ευλογία
- Ο ΣΚΑΪ ψηλά: Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σταθερά πρώτος στην ημερήσια τηλεθέαση
- MEGA: Η ψυχαγωγία στην πρώτη θέση της τηλεθέασης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook