Έξι περιστατικά θρομβώσεων καταγράφηκαν - Εμφανίστηκαν δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό - Αναμένεται έρευνα από FDA και CDC το επόμενο διάστημα

Άμεση παύση στη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson ζητούν οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας, αφότου καταγράφησαν έξι περιστατικά θρομβώσεων. Οι θρομβώσεις αυτές εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

Και τα έξι περιστατικά αφορούν γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών. Από τις γυναίκες αυτές, η μία πέθανε και μια δεύτερη χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ έχουν λάβει το συγκεκριμένο εμβόλιο μέχρι στιγμής, ενώ 9 εκατομμύρια δόσεις έχουν παραδοθεί στις πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η κίνηση των υγειονομικών αρχών χαρακτηρίζεται ως σύσταση για τους επαγγελματίες υγείας. Ωστόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου. Ανάλογη σύσταση αναμένεται και από τους κρατικούς αξιωματούχους υγείας.

Το επόμενο διάστημα, επιστήμονες του FDA και του CDC αναμένεται να εξετάσουν συντονισμένα την πιθανότητα σύνδεσης του εμβολίου και των θρομβώσεων, προκειμένου να αποφασιστεί εάν η χρήση του εμβολίου θα συνεχίσει να επιτρέπεται για όλους τους ενήλικες ή θα υπάρξουν περιορισμοί. Ήδη, αύριο έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της εξωτερικής συμβουλευτικής επιτροπής του CDC.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook