Οι υποθέσεις εξετάζονται - Σε γυναίκες και τα έξι περιστατικά θρομβώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες

Μετά την καταγραφή έξι περιστατικών θρομβώσεων στις ΗΠΑ, ατόμων που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμά της, η Johnson & Johnson θα καθυστερήσει την παράδοση των πρώτων δόσεων του μονοδοσικού της εμβολίου.

Όπως αναφέρει η γαλλική Le Figaro, η εταιρεία δήλωσε πριν από λίγο πως «πήρε την απόφαση να καθυστερήσει την παράδοση» του μονοδοσικού εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, καθώς οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές διέταξαν την προσωρινή αναστολή χορήγησής του στις ΗΠΑ.

«Εξετάζουμε τις υποθέσεις αυτές με τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές» αναφέρει η εταιρία. «Πήραμε την απόφαση να καθυστερήσουμε προληπτικά την παράδοση του εμβολίου μας στην Ευρώπη», συνεχίζει η ανακοίνωση. Εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson αναμένονταν να παραδοθούν στην Ευρώπη εντός των επόμενων εβδομάδων.

Οι ΗΠΑ ζητούν παύση της χορήγησης του εμβολίου

Υπενθυμίζεται πως οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας ζήτησαν άμεση παύση στη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, μετά την καταγραφή των περιστατικών αυτών.

Οι θρομβώσεις εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό. Και τα έξι περιστατικά αφορούν γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών. Από τις γυναίκες αυτές, η μία πέθανε και μια δεύτερη χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση.

Η κίνηση των υγειονομικών αρχών χαρακτηρίζεται ως σύσταση για τους επαγγελματίες υγείας. Ωστόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου. Ανάλογη σύσταση αναμένεται και από τους κρατικούς αξιωματούχους υγείας.

Το επόμενο διάστημα, επιστήμονες του FDA και του CDC αναμένεται να εξετάσουν συντονισμένα την πιθανότητα σύνδεσης του εμβολίου και των θρομβώσεων, προκειμένου να αποφασιστεί εάν η χρήση του εμβολίου θα συνεχίσει να επιτρέπεται για όλους τους ενήλικες ή θα υπάρξουν περιορισμοί. Ήδη, αύριο έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της εξωτερικής συμβουλευτικής επιτροπής του CDC.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook