Η Ευρώπη φαίνεται ότι συνεχίζει με Pfizer και Moderna - Ανησυχίες από τα περιστατικά θρομβώσεων

Στη χρήση εμβολίων κατά του κορωνοϊού που χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA φαίνεται να προσανατολίζεται πλέον η Κομισιόν, καθώς σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa αποφάσισε να μην ανανεώσει τα συμβόλαια με την AstraZeneca και Johnson & Johnson όταν αυτά λήξουν τον επόμενο χρόνο.

Επικαλούμενη πηγή από το ιταλικό Υπουργείο Υγείας, η εφημερίδα αναφέρει πως «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με τους ηγέτες πολλών κρατών (της Ε.Ε.) αποφάσισε ότι δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους τα συμβόλαια που ισχύουν για φέτος με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια (ιικού φορέα)».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Βρυξέλλες έχουν θορυβηθεί από τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί και πρόκειται να επικεντρωθούν στη χρήση εμβολίων που χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA, όπως είναι της Pfizer και της Moderna.

Πάράλληλα, η Κομισιόν ζητά διευκρινίσεις από την Johnson & Johnson για την «απρόσμενη» ανακοίνωση καθυστερήσεων στην παράδοση εμβολίων για την Covid-19 στην ΕΕ, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook