Στόχος να πατήσουν ένας άνδρας και μία γυναίκα στο φεγγάρι το 2024

Η εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ επιλέχθηκε από την NASA προκειμένου να κατασκευάσει το διαστημόπλοιο με το οποίο ο άνθρωπος θα επιστρέψει στη Σελήνη για πρώτη φορά μετά το Πρόγραμμα Απόλλων, που ολοκληρώθηκε το 1972.

Η SpaceX είναι η νικήτρια του τεράστιου συμβολαίου των 2,9 δισ. δολαρίων έναντι της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, η οποία εν προκειμένου είχε συνεργαστεί με κολοσσούς όπως η Lockheed Martin, και η αμυντική βιομηχανία Dynetics.

Οι τρεις εταιρείες είχαν προεπιλεγεί για το αρχικό στάδιο του διαγωνισμού, πέρυσι, και πολλοί ανέμεναν ότι τουλάχιστον δύο θα περάσουν στην επόμενη φάση. Αυτό γιατί συνήθως η αμερικανική διαστημική υπηρεσία επιλέγει τουλάχιστον δύο εργολάβους, όχι μόνο για την προώθηση του ανταγωνισμού, αλλά και για να υπάρχουν εναλλακτικές στην περίπτωση που κάποιος από αυτούς δεν κατορθώσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, η παράδοση δεν τηρήθηκε.

Το διαστημόπλοιο που σχεδιάζει η SpaceX για το Πρόγραμμα Άρτεμις, όπως ονομάζεται το φιλόδοξο σχέδιο επιστροφής στη Σελήνη το 2024, είναι μία παραλλαγή του Starship που βρίσκεται ακόμα σε σχετικά αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook