Στη Βρετανία μια νέα ειδική ομάδα επιστημόνων επιχειρεί να αναπτύξει καινοτόμες θεραπείες για τον κορωνοϊό με φάρμακα που θα λαμβάνονται στο σπίτι.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και στόχος είναι, μέχρι το τέλος του χρόνου, να αναπτυχθούν τουλάχιστον δύο αποτελεσματικά σκευάσματα για τη θεραπεία της Covid-19.

«Η νέα Αντιιική Ειδική Ομάδα (Antivirals Taskforce) θα επιδιώξει να αναπτύξει καινοτόμες θεραπείες που θα μπορείτε να παίρνετε στο σπίτι για να σταματήσουμε την Covid-19», τόνισε ο Τζόνσον. Τα φάρμακα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν «άλλη μια άμυνα ζωτικής σημασίας απέναντι σε τυχόν μελλοντική αύξηση των μολύνσεων και να σώσουν περισσότερες ζωές», πρόσθεσε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι η διάθεση των εμβολίων και οι τακτικές εξετάσεις είναι τα «κλειδιά» για να επανέλθει η κανονικότητα μέχρι το καλοκαίρι, όμως η κυβέρνησή του στηρίζει επίσης την έρευνα για την ανάπτυξη φαρμάκων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι οι νέες θεραπείες θα μπορούν να λαμβάνονται στο σπίτι, αφού κάποιος βρεθεί θετικός στο τεστ ή εκτεθεί στον κορωνοϊό, ώστε να μειωθεί η μεταδοτικότητα και να επιταχυνθεί η ανάρρωση.

Βρετανοί επιστήμονες εκτιμούν ότι το στεροειδές φάρμακο δεξαμεθαζόνη και η τοσιλιζουμάμπη, που χρησιμοποιείται κυρίως για την αρθρίτιδα, μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου σε ασθενείς με σοβαρή Covid-19.

Ο Πάτρικ Βάλανς, επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, είπε ότι τα αντιικά σε μορφή χαπιού θα μπορούσαν να προστατεύσουν ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και θα αποτελούσαν μια γραμμή άμυνας απέναντι στις παραλλαγές του νέου κορωνοϊού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook