Η Κομισιόν δεν ανανεώνει τη ρήτρα με την ΑstraZeneca – Πόσα περιστατικά θρομβώσεων έχουν καταγραφεί
Σάρκα και οστά παίρνει η λίγο-πολύ αναμενόμενη απόφαση της ΕΕ...
Η Κομισιόν αποφάσισε να μην επεκτείνει το συμβόλαιο που έχει με την AstraZeneca για την αγορά επιπλέον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου της εταιρίας.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν πως η προθεσμία για την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης ρήτρας έχει ήδη λήξει «και η ΕΕ δεν σκοπεύει να την αποδεχθεί».
Η φαρμακοβιομηχανία πάντως αναμένεται να στείλει στην Ευρώπη κανονικά 300 εκατομμύρια δόσεις. Η Κομισιόν απλώς δεν θα παραγγείλει τις έξτρα 100 εκατομμύρια που είχε το δικαίωμα….
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται να προσφύγει νομικά εναντίον της AstraZeneca λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση των εμβολίων…
Εξαιρετικά σπάνιες οι θρομβώσεις
Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 325 περιστατικά θρομβώσεων που συνδυάζονται με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, μετά από χορήγηση εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή έχουν χορηγηθεί κοντά στο 1 δισεκατομμύριο δόσεις σε όλο τον πλανήτη.
Από τα 325 περιστατικά που έχουν συνδεθεί με τα εμβόλια, τα 287 σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, 8 με της Johnson & Johnson, 25 με της Pfizer και 5 με της Moderna.
Κανονικά στην Ελλάδα το AstraZeneca
Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα με το σκεύασμα της AstraZeneca. Μάλιστα, επειδή οι Έλληνες άνω των 60 που εμβολιάζονταν μέχρι σήμερα προτιμούσαν τα εμβόλια των άλλων εταιριών, δημιουργήθηκαν υψηλά αποθέματα στο εμβόλιο της AstraZeneca, τα οποία θα διατεθούν σε άτομα ηλικίας 30-39 ετών. Η πλατφόρμα ανοίγει τη Μεγάλη Τρίτη.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η Allwyn και ο ΟΠΑΠ ανακοινώνουν τροποποίηση των όρων της συνένωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους
- Μητσοτάκης: Έξη μέτρα για το στεγαστικό – Επιστροφή δύο ενοικίων για εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς στην επαρχία – Επιπλέον 160 εκατομμύρια σε αγρότες και κτηνοτρόφους
- Ελένη Μενεγάκη: Ποζάρει με γιορτινή διάθεση μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο
- «Κάποιοι την παρέσυραν, δεν ξέρω που βρήκε το μαχαίρι, λέει η μητέρα της 16χρονης που μαχαίρωσε μαθήτρια σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)
- Το Λαϊκό Λαχείο στον ρυθμό των Χριστουγέννων: Μοιράζει μέχρι και 1.000.000 ευρώ στην ειδική κλήρωση της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου
- «Σβήσε το όχημα, κάτω, τα χέρια στο ταμπλώ» – Καρέ –καρέ η επεισοδιακή σύλληψη του 16χρονου γιού του Μιχάλη Κατρίνη μετά από καταδίωξη στο Χαλάνδρι (βίντεο)
- ΕΡΤnews: «Στο κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά – Καλεσμένοι ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης – Τετάρτη 17.12.2025
- H AlterEgoMedia εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια της Ειρήνης Μαρινάκη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook