Στη Βρετανία έχουν καταγραφεί σοβαρές θρομβοεμβολές μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή φαρμάκων. Το ούμερο μεταφράζεται σε 7,9 θρομβώσεις ανά έκατομμύριο δόσεων του σκευάσματος.

Ως εκ τούτου σημειώνεται αύξηση των περιπτώσεων της παρενέργειας αυτής σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, οπότε είχαν καταγραφεί 100 περιστατικά, δηλαδή 4,9 ανά εκατομμύριο δόσεις.

Συνολικά έχουν χορηγηθεί 21,2 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου στη Βρετανία και όλες οι περιπτώσεις θρομβοεμβολών, εκτός από μία, αναφέρθηκαν μετά την πρώτη δόση. Δεν έχει ανακοινωθεί ο συνολικός αριθμός των δεύτερων δόσεων που έχουν χορηγηθεί.

Οι θάνατοι από θρομβοεμβολή φτάνουν τους 32, από 22 την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο το ποσοστό θνησιμότητας έπεσε από το 22% στο 19%.

Σημειώνεται πως η Βρετανία προτείνει να χορηγείται σε άτομα κάτω των 30 ετών κάποιο άλλο εμβόλιο, αφότου η αρμόδια αρχή διαπίστωσε κάποια σύνδεση εκείνου της AstraZeneca/Οξφόρδης με την εμφάνιση σπάνιων θρόμβων με παράλληλα χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Σε άλλες χώρες της Ευρώπης η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca περιορίζεται σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, άνω των 55 ετών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook