Μόνο με εμβόλια mRNA θα πραγματοποιείται ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στην ΕΕ από το φθινόπωρο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Αλλάζουν τα πράγματα σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό στην ΕΕ από το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τον Μαργαρίτη Σχοινά, η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί μόνο με εμβόλια της τεχνολογίας mRNA, τα οποία καλύπτουν και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε πως τα εμβόλια με τα οποία θα προχωρήσει η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος θα παράγονται εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σημείωσε, μάλιστα, πως «οδεύουμε σε διαπραγμάτευση μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech».

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ακόμα πως τα εμβόλια αυτά θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του 2021 και έκανε λόγο για 900 εκατ. δόσεις το 2022 και 900 εκατ. δόσεις το 2023.

Όπως διευκρίνισε, σε όσους εμβολιαστήκαν κατά τα πρώτα στάδια του προγράμματος θα χρειαστεί να χορηγηθεί μία επιπλέον δόση, η θα γίνει με εμβόλιο mRNA. Η ΕΕ θα εξαντλήσει όλες τις δόσεις των εμβολίων που έχει αγοράσει, τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στην AstraZeneca, ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στην ανάληψη δράσης δια της νομικής οδού ενάντια στην φαρμακοβιομηχανία. «Σε κάθε περίπτωση δεν εξετάζουμε να ανοίξουμε ατέρμονη νομική διαδικασία, αλλά να κινηθούμε με εργαλεία που θα πιέσουν την εταιρεία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις» διευκρίνισε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook