Νέο αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ κατέγραψε χθες η Ινδία, αφού τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 386.452 κρούσματα κορωνοϊού.

Ο αριθμός των νεκρών μέσα σε μία μέρα αυξήθηκε κατά 3.498. Η κατάσταση στη χώρα παραμένει εκτός ελέγχου…

Η Ινδία πλήττεται βάναυσα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η χώρα έχει καταγράψει 7,7 εκατομμύρια μολύνσεις από τα τέλη του Φεβρουαρίου, ενώ τα συνολικά κρούσματα φτάνουν στα 19 εκατομμύρια.

Ο απολογισμός των νεκρών είναι τραγικός, αφού τα θύματα έχουν ξεπεράσει τις 208 χιλιάδες. Οι προβλέψεις μιλούν για 13.000 νεκρούς την ημέρα στα μέσα Μαΐου.

Σύμφωνα με τον Guardian, στο Δελχί χώροι στάθμευσης μετετράπησαν σε αυτοσχέδια κρεματόρια, λόγω του υψηλού αριθμού θανάτων.

Στη χώρα έφτασαν οι πρώτες ποσότητες της αμερικανικής ιατρικής βοήθειας. Στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε πάνω από 400 φιάλες οξυγόνου, νοσοκομειακό εξοπλισμό και σχεδόν ένα εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ.

Οι ΗΠΑ θα στείλουν ιατρικό υλικό αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων τις επόμενες ημέρες.

Ανάμεσα στα θύματα τις τελευταίες ώρες είναι κι ένας Έλληνας, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

«Τα νοσοκομεία απ’ ό,τι ακούμε εξακολουθούν να είναι γεμάτα. Το να βρεις κρεβάτι είναι δύσκολο, εξακολουθούν να υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε οξυγόνο σε φάρμακα», αναφέρει Έλληνας κάτοικος της Ινδίας στον ΣΚΑΙ.

Η ίδια επισημαίνει ότι «στην πολυκατοικία εδώ που είμαστε από γνωστούς, που ψάχνουνε, ο ένας ρωτάει τον άλλον, είμαστε στο σημείο που ψάχνουν συγγενείς οξυγόνο. Συνέχεια έχεις μηνύματα που μπορώ να βρω οξυγόνο, που μπορώ να βρω ρεντεσιβίρη, που μπορώ να βρω το τάδε φάρμακο, που μπορούμε να βρούμε κρεβάτι». 

«Στο 1ο κύμα απλά άκουγες ιστορίες γενικά, τώρα μαθαίνεις από ανθρώπους στο κοντινό σου περιβάλλον να αρρωσταίνουν. Πολλοί νέοι και χωρίς προβλήματα αρρωσταίνουν και μάλιστα σχετικά βαριά. Επομένως είναι ανησυχητική η κατάσταση», προσθέτει. 

Τις τελευταίες εβδομάδες οι λιγοστοί Έλληνες που ζούσαν εκεί εγκαταλείπουν τη χώρα…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook