Η παραδοχή του διαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιόφωνο που θα συζητηθεί...

Ο Μπαρνιέ είπε πως η Μεγάλη Βρετανία είχε μία πετυχημένη πορεία στο πρόγραμμα εμβολιασμού γεγονός που οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα είναι απαλλαγμένη από τη γραφειοκρατία της ΕΕ.

«Η γραφειοκρατία και η ιδεολογία βλάπτουν την προσπάθεια εμβολιασμού της Ε.Ε» είπε, τονίζοντας πως η Ευρώπη δεν έχει μάθει ακόμη να αναλαμβάνει κινδύνους όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Αμερική:

«Υπήρξε σχεδόν μια ιδεολογική δυσπιστία στη συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα. Δεν ξέρουμε πώς να διαχειριζόμαστε κινδύνους… Οι Βρετανοί χειρίστηκαν κινδύνους χρηματοδοτώντας τον ιδιωτικό τομέα. Οι Αμερικανοί ανέλαβαν κινδύνους. Εμείς δεν ξέρουμε πώς να το κάνουμε ακόμα».

Η Βρετανία έχει χορηγήσει στο 50% του πληθυσμού της τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ε.Ε βρίσκεται στο 25%.

Πάντως επέμεινε πως η υπογραφή συμβολαίων για εμβόλια εκτός της κεντρικής ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης, θα ήταν κακή ιδέα, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι οι μικρότερες χώρες θα μείνουν πίσω.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook