Στο «κόκκινο» οι εντάσεις με νέους θανάτους

Σε πεδίο ταραχών έχει μετατραπεί η πόλη Λοντ στα κεντρικά του Ισραήλ, με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχουν να την κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως ανέφεραν υπηρεσίες του Νετανιάχου, η απόφαση ελήφθη ύστερα από τις πληροφορίες της ισραηλινής αστυνομίας για «ταραχές» από μέλη της αραβικής μειονότητας.

Μάλιστα οι εντάσεις οξύνθηκαν περαιτέρω μετά και βίαιο θάνατο ισραηλινού Άραβα την προηγουμένη, για τον οποίο συνελήφθη Εβραίος, κάτοικος της πόλης, που θεωρείται ο βασικός ύποπτος.

Παράλληλα, ο καταιγισμός των ρουκετών που πλήττει την πόλη προκάλεσε τον θάνατο δύο ακόμη ατόμων στην Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα πρόκειται για έναν άνδρα και ένα κορίτσι, που έχασαν τη ζωή τους στην προαναφερθείσα περιοχή όταν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν, χτυπήθηκε από ρουκέτα.

Το κορίτσι, η ηλικία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ο άνδρας περίπου 40 ετών κηρύχθηκε νεκρός στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε αν τα δύο θύματα ήταν γονιός και κόρη.
Μετά τους δύο αυτούς νέους θανάτους, αυξάνονται στους πέντε οι νεκροί στο Ισραήλ από το βράδυ της Δευτέρας.

Σοβαρές καταστροφές

Συναγωγή στη Λοντ, πόλη που απέχει 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ, φέρεται σύμφωνα με βίντεο στα social media να πυρπολήθηκε.

Δεκάδες αυτοκίνητα επίσης πυρπολήθηκαν, ενώ καταστράφηκαν βιτρίνες καταστημάτων.

Ο δήμαρχος της Λοντ, ο Χαΐρ Ρεβίβο, μίλησε για «εμφύλιο πόλεμο» και ζήτησε να επιβληθεί αμέσως απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην πόλη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook