Ανατριχιαστικός και απόκοσμος ήχος από το μεσοαστρικό διάστημα

Τα όργανα του «Voyager 1», το οποίο από το 2012 βρίσκεται εκτός του ηλιακού μας συστήματος, πραγματοποίησαν μια αξιοσημείωτη αποκάλυψη καθώς κατόρθωσαν να ανιχνεύσουν έναν αχνό μόνιμο και απόκοσμό βόμβο του μεσοαστρικού διαστήματος.

«Είναι πολύ αχνό και μονότονο, επειδή βρίσκεται σε ένα εύρος ζώνης στενής συχνότητας» δήλωσε η Στέλλα Κοχ Όκερ, μια διδακτορική φοιτήτρια στην αστρονομία, η οποία εντόπισε τον ήχο σύμφωνα με τον «Independent».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ήχος αυτός προκαλείται από τις συνεχείς δονήσεις των αερίων στο μεσοαστρικό χώρο και επί της ουσίας πρόκειται για τον θόρυβο υποβάθρου στις αχανείς εκτάσεις ανάμεσα στα άστρα.

Το Voyager 1 είναι το πιο μακρινό ανθρώπινο αντικείμενο που έχει φτάσει ποτέ στον χώρο. Ξεκίνησε το ταξίδι του προς την άκρη του ηλιακού μας συστήματος πριν από 44 χρόνια.

Ο Voyager αναμένεται να συνεχίσει να αναλύει αυτό το διαστρικό μέσο για τα επόμενα χρόνια, και οι ερευνητές ελπίζουν ότι μέρος αυτής της εργασίας θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να παρακολουθούν την πυκνότητα του χώρου πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

Στο πρόσφατα δημοσιευμένο άρθρο, οι ερευνητές τονίζουν επίσης ότι οι μελλοντικές αστρικές αποστολές θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το βουητό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook