Έγκλημα πολέμου χαρακτηρίζει, το χτύπημα του Ισραήλ στον πύργο των 12 ορόφων στην Γάζα, που στεγάζονταν μέσα ενημέρωσης το Αλ Τζαζίρα.

Από την άλλη ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει όσους βρίσκονταν μέσα στο κτίριο πριν ξεκινήσει η επίθεση.

Το κτίριο όπου στεγάζονταν μέσα ενημέρωσης στη Γάζα που καταστράφηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το Σάββατο ήταν “ένας απόλυτα νόμιμος στόχος”, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι βασίζεται σε πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών.

Το κτίριο, το οποίο στέγαζε συγκεκριμένα τα γραφεία του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και της τηλεόρασης Al-Jazeera, στέγαζε επίσης “ένα γραφείο ‘πληροφοριών’ για την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση (…) που προετοιμάζει και οργανώνει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών πολιτών”, εξήγησε ο Νετανιάχου μιλώντας στην εκπομπή “Face the Nation” του αμερικανικού δικτύου CBS. “Συνεπώς είναι ένας απόλυτα νόμιμος στόχος.”

Πρόσθεσε επίσης ότι οι πληροφορίες σχετικά με την επίθεση του Σαββάτου κοινοποιήθηκαν στις αμερικανικές αρχές.

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει όσους βρίσκονταν μέσα στο κτίριο πριν ξεκινήσει η επίθεση, δήλωσε ο Νετανιάχου.
“Στοχεύουμε μια τρομοκρατική οργάνωση που στοχεύει τους πολίτες μας και κρύβεται πίσω από αυτούς, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες”, είπε.

Έγκλημα πολέμου η στόχευση και κατάρρευσης του κτιρίου

Σοκαρισμένο και τρομοκρατημένο δηλώσει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

«Το Associated Press θα συνεχίσει το ρεπορτάζ του από τα γεγονότα στη Γάζα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακόμη και χωρίς το γραφείο μας» δηλώνει ο Δ/ων Σύμβουλος Associated Press, Γκαρι Προυτ.

Για κατάφορη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για έγκλημα πολέμου κάνει λόγο το Αλ Τζαζίρα.

Τουλάχιστον 40 νεκροί την Κυριακή

Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, αναφέρουν οι παλαιστινιακέ αρχές, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στον παλαιστινιακό θύλακα από την περασμένη Δευτέρα να ανέρχεται πλέον σε 188.
Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, 55 παιδιά βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.
Τουλάχιστον 8 παιδιά σκοτώθηκαν μονάχα σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές σε μια συνοικία στην πόλη της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι, ήτοι ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός από την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 1.230 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από την αρχή του νέου κύκλου βίας μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων στη Γάζα, μεταξύ αυτών η Χαμάς, που ελέγχει τον θύλακα των 2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τις τελευταίες 24 ώρες, ο ισραηλινός στρατός στοχοθέτησε στη Γάζα 90 θέσεις της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, όπως έκανε γνωστό, έπειτα από «βροχή» ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος.

Στο Ισραήλ, 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα παιδί κι ένας στρατιώτης, έχουν σκοτωθεί έπειτα από ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα, ενώ 282 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Περίπου 3.000 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ

Το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με τον υψηλότερο ρυθμό εκτόξευσης ρουκετών προς το έδαφός του, στη νέα σύρραξη με τις παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας, την οποία ελέγχει η Χαμάς, ανέφερε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Από τη 10η Μαΐου, οι ένοπλες οργανώσεις της Γάζας έχουν εκτοξεύσει περίπου 3000 ρουκέτες προς το Ισραήλ, καταρρίπτοντας τον ρυθμό ρίψεων κατά την κλιμάκωση του 2019 και του πολέμου του 2006 εναντίον της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, δήλωσε ο στρατηγός Όρι Γκόρντιν, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης με δημοσιογράφους.

Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης με τον Ισλαμικό Τζιχάντ τον Νοέμβριο του 2019, 570 ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί προς το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας και κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Χεζμπολάχ το καλοκαίρι του 2006, 4.500 ρουκέτες είχαν εκτοξευτεί από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ σε διάστημα 19 ημερών.

Όμως, από την περασμένη Δευτέρα, οι ένοπλες οργανώσεις του παλαιστινιακού θύλακα, αρχίζοντας από τη Χαμάς και τον Ισλαμικό Τζιχάντ, έχουν εκτοξεύσει περίπου 3000 ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος, επισήμανε ο στρατηγός Γκόρντιν.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό εκτόξευσης ρουκετών προς το Ισραήλ, ο Γκόρντιν απάντησε: «Όχι μόνο συμφωνώ, όμως αυτό ακριβώς παρουσίασα».

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καταδικάζει τη “βίαιη επιθετικότητα” του Ισραήλ

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καταδίκασε «με την σθεναρότερο τρόπο τη βίαιη επιθετικότητα του Ισραήλ» σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΟΙΣ σήμερα.

Η ανακοίνωση, την οποία μετέδωσαν σαουδαραβικά κρατικά ΜΜΕ, καλεί στον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων εναντίον αμάχων, επισημαίνοντας πως συνιστούν «παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook