Wall Street Journal: Nέα δεδομένα για την προέλευση του κορωνοϊού – Μάλλον διέρρευσε από εργαστήριο
Ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν παρουσίασαν συμπτώματα που έμοιαζαν με covid-19, προτού η Κίνα ανακοινώσει το ξέσπασμα της επιδημίας
Νέα δεδομένα παρουσιάζει το χθεσινό άρθρο της Wall Street Journal αναφορικά με την προέλευση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, επικαλούμενη έκθεση των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν (WIV) στην Κίνα ζήτησαν ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2019 έχοντας συμπτώματα παρεμφερή με αυτά που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, μήνες προτού οι κινεζικές αρχές ανακοινώσουν δημόσια το ξέσπασμα της επιδημίας covid-19.
Το συγκεκριμένο άρθρο αν ευσταθεί πιθανόν να τροφοδοτήσει περαιτέρω έρευνες για προέλευση του ιού στο εγγύς μέλλον, αναφορικά με το εάν ο ιός τελικά διέρρευσε ή όχι από κάποιο εργαστήριο.
Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει το άρθρο της WSJ, αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν εξακολουθεί “να έχει σοβαρά ερωτήματα για τις πρώτες ημέρες της πανδημίας της covid-19, περιλαμβανομένης της προέλευσής της”.
Η ίδια πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με τον ΠΟΥ και άλλες χώρες μέλη του για να στηρίξουν μια έρευνα ειδικών για την προέλευση της πανδημίας στην οποία “δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις” και “δεν θα πολιτικοποιηθεί”.
Η WSJ ανέφερε στο άρθρο της ότι νυν και πρώην αξιωματούχοι που έχουν γνώση των πληροφοριών που αφορούν τους ερευνητές του ινστιτούτου της Γουχάν εξέφρασαν διάφορες απόψεις για την ισχύ των στοιχείων που παρουσιάζονται στην έκθεση, με ένα μη κατονομαζόμενο πρόσωπο να δηλώνει ότι χρειάζεται “να χρειάζεται περαιτέρω έρευνα και επιβεβαίωση”.
Οι ΗΠΑ, η Νορβηγία, ο Καναδάς, η Βρετανία και άλλες χώρες εξέφρασαν τον Μάρτιο ανησυχίες για την έκθεση του ΠΟΥ σχετικά με την προέλευση της covid-19 και ζήτησαν να γίνουν επιπλέον έρευνες και να δοθεί πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν τα πρώτα στάδια της επιδημίας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Χριστίνα Μπόμπα: Η εντυπωσιακή μεταμφίεση για το Halloween – Φωτογραφίες
- Σαλαμίνα: Ληστές εισέβαλαν σε σπίτι και σκότωσαν 75χρονη γυναίκα – Τη βρήκε νεκρή η κόρη της
- «Chef στην κουζίνα σας»: Στριφτάρια με σφολιάτα, πιπεριές και τυριά,σπιτικά ζυμαρικά και βελούδινο σοκολατένιο σουφλέ
- Στην αγκαλιά του Φάνη: Σάκης Τανιμανίδης και Ευτύχης Μπλέτσας, δύο ξεχωριστοί ταξιδιώτες – Απόψε στις 23:50 στον ΣΚΑΪ
- Καλαμάτα: Ροτβάιλερ κατασπάραξε τον ιδιοκτήτη του – Αστυνομικός σκότωσε τον σκύλο – Σοκαριστικό βίντεο
- Επίθεση Κασσελάκη στον Μπέο: Δεν μας απασχολεί τι κάνει στην τουαλέτα του ο απόπατος της κοινωνίας (βίντεο)
- Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Νεκρό 10χρονο κορίτσι που κατέρρευσε στο προαύλιο του σχολείου του
- Ο Μητσοτάκης στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, κ. Συμεών – «Εθνικό καθήκον μας το ενδιαφέρον για τη Μονή» (Βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook