Το ΥΠΕΞ της Λευκορωσίας απορρίπτει τις κατηγορίες της ΕΕ και κάνει λόγο για "ικανά όργανα που ακολούθησαν τους διεθνείς κανόνες"

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας εξακολουθεί να απορρίπτει τις κατηγορίες που έχει δεχτεί διεθνώς μετά και την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair με σκοπό την σύλληψη του αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου, Ρομάν Προτασέβιτς.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του κατήγγειλε τις “αβάσιμες” κατηγορίες της ΕΕ και υπογράμμισε ότι έδρασε νόμιμα μετά την αναχαίτιση αεροσκάφους της RyanAir καθώς ισχυρίστηκε ότι προσγειώθηκε στο Μινσκ έπειτα από απειλή για τοποθέτηση βόμβας.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα ικανά μας όργανα ακολούθησαν τους διεθνείς κανόνες”, επεσήμανε το λευκορωσικό υπουργείο Εξωτερικών στον ιστότοπό του.

Παράλληλα απέρριψε “τις αβάσιμες κατηγορίες” των ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες, όπως κατήγγειλε, “πολιτικοποιούν” την υπόθεση.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η λευκορωσική κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιτρέψει σε ειδικούς να επισκεφθούν τη χώρα, αν αυτό χρειαστεί, προκειμένου να ερευνήσουν το περιστατικό.

Από την πλευρά της, η λευκορωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της χώρας εξέδωσαν “σύσταση” προς το πλήρωμα της Ryanair μετά την προειδοποίηση για βόμβα, όμως δεν το ανάγκασαν να προσγειωθεί στο Μινσκ με απειλές.

Υπενθυμίζεται ότι ΕΕ και οι ΗΠΑ την κατηγορούν ότι έστειλε μαχητικό αεροσκάφος να αναχαιτίσει το Boeing 737 της Ryanair προκειμένου να το αναγκάσει σε προσγείωση και να συλλάβει τον αντιφρονούντα Ρομάν Προτάσεβιτς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook