Ποια νέα μέτρα εξετάζουν οι Βρυξέλλες

Η υπόθεση της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους της Ryanair που οδήγησε στην σύλληψη του 26χρονου αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς φαίνεται πως θα κυριαρχήσει στην σημερινή ατζέντα της Συνόδου Κορυφής.

Η υπόθεση έχει εξελιχτεί σε ένα διπλωματικό θρίλερ με την ΕΕ να ζητά άμεσα την απελευθέρωση του, απειλώντας παράλληλα με νέες κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον έχουν ήδη επιβάλλει κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας από τον περασμένο χρόνο για την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος Λουκασένκο μετά την αμφισβητούμενη επανεκλογή του στην προεδρία της χώρας.

Ωστόσο οι ήδη επιβεβλημένες κυρώσεις δεν έκαμψαν καθόλου το σκληρό καθεστώς του Λουκασένκο, το οποίο συνέχισε την ωμή καταστολή του.

Ένα ακόμη μέτρο που συζητείται και αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η παράκαμψη του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας στις διεθνείς πτήσεις.

Παράλληλα, συζητείται το ενδεχόμενο τερματισμού των διελεύσεων «transit», συμπεριλαμβανομένου του χερσαίου χώρου, από τη Λευκορωσία προς την ΕΕ.

Δεν αποκλείεται, επίσης, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή να ενισχυθεί το ήδη υφιστάμενο καθεστώς επιβολής κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook