Αναφορικά με το περιστατικό κρατικής αεροπειρατείας της Ryanair.

Μετά από τέσσερις σχεδόν ημέρες, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας προέβη σήμερα στο πρώτο του σχόλιο αναφορικά με την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου της Ryanair και το διπλωματικό θρίλερ που πυροδότησε.

Σε σημερινή του τοποθέτηση ο Λουκασένκο κατήγγειλε πως η Δύση αρνείται την έρευνα σχετικά με το συμβάν, ενώ επέμεινε πως η χώρα του λειτούργησε σε βάση τη διεθνή νομοθεσία.
«Έδρασα νομότυπα, προστάτευα τον λαό μου, έδρασα με βάση τους διεθνείς νόμους. Το αεροσκάφος εξετάπη κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο ενέργειας της Λευκορωσίας (NPP ). Τι θα γινόταν εάν το σύστημα ελέγχου του NPP ετίθετο σε πλήρη συναγερμό;» διερωτήθηκε.

Εν συνεχεία ανέφερε πως όσοι επιθυμούν το κακό της Λευκορωσίας έχουν προχωρήσει από τη διοργάνωση διαδηλώσεων στην προσπάθεια «στραγγαλισμού».

Σημείωσε πως τα εν λόγω άτομα, εντός και εκτός χώρας, έχουν «αλλάξει τις μεθόδους δράσεις τους κατά του κράτους» και τόνισε πως «έχουν καταπατήσει πολλές κόκκινες γραμμές, έχουν ξεπεράσει τα όρια της κοινής λογικής και τις ανθρώπινης ηθικής».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά του Προτασόβιτς και της σύντρόφου του όσο και κατά των κυρώσεων της Δύσης.

«Υπήρχε ένας τρομοκράτης στο αεροπλάνο και αυτό ήταν γνωστό και πέρα από τα σύνορα της Λευκορωσίας. Ολοι θα απαντήσουν για τα εγκλήματά τους. Είναι θέμα χρόνου. Είτε υπήρχε βόμβα είτε όχι, εάν μου έλεγαν ότι υπήρχε τρομοκράτης στο αεροπλάνο θα έδινα αμέσως εντολή να το προσγειώσουν. Η Δύση αντέδρασε “υπέρβολικά γρήγορα”. Ας απαντήσουν οι Δυτικοί υπερασπιστές: για ποιες μυστικές υπηρεσίες δούλευαν αυτοί οι δυο. Ποιος πλήρωνε αυτόν τον μπάσταρδο που σκότωνε ανθρώπους στην Ουκρανία;».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook