Ξεσπά σε κλάματα, δηλώνει ότι καταλαβαίνει τον Λουκασένκο - Προϊόν εξαναγκασμού αναφέρει η οικογένεια

Στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας εμφανίστηκε και πάλι ο δημοσιογράφος, Ρομάν Προτασέβιτς, ο οποίος συνελήφθη μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair, στο οποίο επέβαινε.

Στην συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο κρατικό κανάλι ONT, ο ίδιος παραδέχτηκε και πάλι την «ενοχή» του, παραδεχόμενος ότι διοργάνωσε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ενώ «επαίνεσε» τον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι παραχώρησε εκούσια την συνέντευξη αναφέροντας ότι: «Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα με καταδικάσουν δημοσίως και οι διαδηλώσεις υπέρ μου θα σταματήσουν», λέει για τους πρώην συνεργάτες του.

«Αλλά δεν με νοιάζει τι θα πούνε».

«Παραδέχτηκα αμέσως την ενοχή μου για την διοργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων χωρίς άδεια. Άσκησα συχνά κριτική εις βάρος του Αλεξάντρ Γκριγκόριεβιτς, αλλά όταν ενεπλάκην περισσότερο σε πολιτικά ζητήματα άρχισα να καταλαβαίνω ότι έκανε το σωστό και βεβαίως τον σέβομαι», ανέφερε.

Μάλιστα στο τέλος της συνέντευξης ο ίδιος ξέσπασε λυγμούς, αναφέροντας ότι δεν θέλει ποτέ να ασχοληθεί με την πολιτική ξανά. «Έχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα. Δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με την πολιτική και τα βρώμικα παιχνίδια. Θέλω να ελπίζω ότι μπορώ να διορθώσω τα πάντα και να ζήσω μια συνηθισμένη ζωή και να κάνω οικογένεια και παιδιά» κατέληξε.

Τόσο οι επικριτές του Λουκασένκο όσο και οι γονείς του επισημαίνουν ότι η συνέντευξη είναι προϊόν εξαναγκασμού και βασανισμών καθώς ο ίδιος εμφανίζεται ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος.

Ο πατέρας του 26χρονου, ο Ντμίτρι Προτασέβιτς, δήλωσε ότι το βίντεο είναι αποτέλεσμα «κακοποίησης, βασανιστηρίων και απειλών».

«Ξέρω πολύ καλά τον γιό μου και πιστεύω ότι δεν θα έλεγε ποτέ τέτοια πράγματα. Τον έκαμψαν και τον υποχρέωσαν να πει ό,τι χρειαζόταν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ανησυχώ πολύ», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο Προτασέβιτς και η σύντροφος του τέθηκαν υπό κράτηση στις 23 Μαΐου αφού το αεροπλάνο που ταξίδευε από την Αθήνα προς το Βίλνιους της Λιθουανίας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ από ελεγκτές πτήσεων της Λευκορωσίας, οι οποίοι προειδοποιούσαν για πιθανή παρουσία βόμβας στο αεροσκάφος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook