Η επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου στις μεγάλες πολυεθνικές θα μπορούσε να καλύψει τα χρέη που δημιούργησε η πανδημία.

Μεταξύ των πολυεθνικών εταιρειών που επηρεάζονται από την επιβολή ελάχιστου ορίου εταιρικού φόρου, είναι οι κολοσσοί του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Amazon, η Google και το Facebook.

Σε μια ιστορική συμφωνία για τη φορολόγηση πολυεθνικών εταιρειών συμφώνησαν οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, σε μια προσπάθεια να βάλουν ένα τέλος στην φοροδιαφυγή.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης οι υπουργοί Οικονομικών των G7 (των πλουσιότερων χωρών του κόσμου) συμφώνησαν σε έναν παγκόσμιο φόρο εταιρειών στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Σύμφωνα με το BBC, οι υπουργοί Οικονομικών της G7, που συναντώνται στο Λονδίνο, συμφώνησαν στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου της τάξεως του 15%.

Η κίνηση θα μπορούσε να δει δισεκατομμύρια δολάρια να ρέουν στα ταμεία προκειμένου να καλύψουν τα χρέη που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid.

Επί χρόνια, οι πλούσιες χώρες προσπαθούν να συμφωνήσουν στον τρόπο με τον οποίο θα αυξήσουν τον φόρο που καταβάλουν πολυεθνικές όπως οι Google, Amazon και Facebook, οι οποίες συχνά δηλώνουν τα έσοδά τους σε χώρες όπου πληρώνουν ελάχιστο ή και καθόλου φόρο.

Η ομάδα των επτά πλουσιότερων χωρών του πλανήτη (G7) κατέληξε σε μία «ιστορική», όπως χαρακτηρίζεται, συμφωνία για τη φορολόγηση των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων, όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook