Τα δύο πιθανά σενάρια για τη διαρροή του ιού, σύμφωνα με την έκθεση

Νέα δεδομένα αναφορικά με τις υποθέσεις που έχουν διατυπωθεί για την προέλευση του ιού παρουσίασε σε χθεσινό άρθεο της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Ειδικότερα, η εφημερίδα παρουσίασε έκθεση που διεξήγαγε αμερικανικό κρατικό εργαστήριο η οποία ανέφερε ότι ο ιός ενδέχεται να διέρρευσε από εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας, επικαλούμενη άτομα που έχουν γνώση του απόρρητου εγγράφου.

Η έκθεση καταρτίστηκε τον Μάιο του 2020 από το Lawrence Livermore National Laboratory στην Καλιφόρνια. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε στα αποτελέσματά της έρευνας αυτής στην έκθεσή του για την προέλευση της πανδημίας που δημοσιεύθηκε τους τελευταίους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνεται στη WSJ.

Η εκτίμηση των επιστημόνων του Lawrence Livermore βασίστηκε στη γονιδιακή ανάλυση του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την εφημερίδα. Το αμερικανικό εργαστήριο αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο της WSJ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει νωρίτερα τον Μάιο την επίσπευση της έρευνας αναφορικά με την προέλευση του SARS-CoV-2.

Τα πιθανά σενάρια προέλευσης του ιού έως τώρα παραμένουν δύο: ότι ο ιός προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο ή από την επαφή ενός ατόμου με ένα μολυσμένο ζώο, όμως δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, είχε δηλώσει ο Μπάιντεν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις