Eπιστρέφει στην κανονικότητα η Κύπρος: Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας- Ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα
Τερματισμό της απαγόρευσης κυκλοφορίας και επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων και των συνεστιάσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας Κύπρου.
Aπό αύριο, τίθενται σε εφαρμογή στην Κύπρο τα ακόλουθα:
Τερματίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας. Κατά συνέπεια, καταργείται και η χρήση του Εντύπου Α που ήταν μέχρι σήμερα απαραίτητο για τη διακίνηση εργαζομένων.
Επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων/δείπνων κοινωνικών εκδηλώσεων (π.χ. γάμοι, βαφτίσεις, αποφοιτήσεις, κοκ) σε χώρους εστίασης ή ξενοδοχειακές μονάδες ή άλλες αίθουσες εκδηλώσεων στη βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ως εξής:
250 άτομα σε εσωτερικό χώρο για γεύμα/δείπνο, είτε
350 άτομα σε εξωτερικό χώρο για γεύμα/δείπνο
250 άτομα ανά πάσα στιγμή για δεξίωση/cocktail party σε εξωτερικό χώρο.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση είναι η προσκόμιση SafePass.
Σε περιπτώσεις διεξαγωγής γευμάτων/δείπνων γάμων και βαπτίσεων σε οικίες, θα πρέπει να προσκομίζεται αποδεικτικό στοιχείο διενέργειας γάμου/βάπτισης (π.χ. πρόσκληση), όπως επίσης και τα διαθέσιμα τετραγωνικά της οικίας, έτσι ώστε να καθοριστεί ο μέγιστος αριθμός παρευρισκόμενων βάσει του σχετικού πρωτοκόλλου. Τα στοιχεία θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected] για έγκριση. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση είναι η προσκόμιση SafePass.
Επιτρέπεται η λειτουργία των νυχτερινών κέντρων, χώρων δεξιώσεων, κέντρων διασκέδασης και μουσικοχορευτικών χώρων, στη βάση του σχετικού πρωτοκόλλου, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα.
Ο μέγιστος αριθμός προσώπων ανά τραπέζι είναι τα οκτώ (8) πρόσωπα.
Απαγορεύεται η εξυπηρέτηση κοινού σε μπαρ. Οι χώροι των μπαρ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από τους εργαζόμενους για την παρασκευή φαγητών ή ποτών.
Εντός των εσωτερικών χώρων είναι απαραίτητη η προσκόμιση SafePass.
Επίσης, καταργείται ο περιορισμός του ορίου φυσικής παρουσίας των εργαζόμενων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, καθώς και στα Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση για διενέργεια σε εβδομαδιαία βάση rapid test στο 50% των εργαζόμενων που δεν έχουν λάβει τουλάχιστον την 1η δόση του αδειοδοτημένου εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από τον εμβολιασμό.
Ολες οι Ειδήσεις
- Φλόριντα – Συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στην Φλόριντα: Εξαιρετική συνάντηση – Συμφωνήσαμε στο 95% του ειρηνευτικού σχεδίου – Αγκάθι το εδαφικό, είπαν στην συνέντευξη Τύπου (βίντεο)
- «Της είπα Θεοδώρα μου, να μην πας –«Εσύ μάνα, μην ανησυχείς…», συγκλονίζει η μητέρα της ορειβάτισσας που πέθανε στα Βαρδούσια (βίντεο)
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τράμπ – Ζελένσκι – Αναμένονται δηλώσεις από τους δύο ηγέτες
- Μαίρη Συνατσάκη: Ο απολογισμός για τα 41α γενέθλιά της – « Aφού εγώ είμαι το πρόβλημα, εγώ είμαι και η λύση»
- Αντρέας Γεωργίου: H τρυφερή φωτογραφία με την 4 μηνών κόρη του
- «Είχα μια καλή και παραγωγική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν», λέει ο Τράμπ λίγο πριν συναντηθεί με τον Ζελένσκι
- Θυελλώδεις άνεμοι σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη – Ξεπέρασαν τα 100 χλμ την ώρα οι ριπές – Δεκάδες κλήσεις για πτώσεις δέντρων
- Σώτης Βολάνης: Μπορεί να μου έφυγαν και 600.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν το μετανιώνω (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook