Το σκάφος Envision, θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη και θα μελετήσει τη γεωλογία του

Έπειτα από τις ανακοινώσεις της NASA για τη διπλή αποστολή στον κοντινότερο πλανήτη στη Γη, η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) ανακοίνωσε ότι επέλεξε το διαστημικό όχημα Envision για τη μελέτη του αφιλόξενου πλανήτη.

Η ESA έκανε την ανακοίνωση μία εβδομάδα αφότου η NASA ανακοίνωσε τις δύο δικές της αποστολές, γνωστές ως Veritas και Davinci+.

Τα διαστημόπλοια θα ξεκινήσουν από τη Γη προς το τέλος αυτής της δεκαετίας και οι αποστολές παρατήρησης θα διαρκέσουν από τις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 2030. Το Envision αναμένεται να φτάσει στον γειτονικό πλανήτη το 2034-35. «Και οι τρεις αποστολές είναι εξαιρετικά συμπληρωματικές», δήλωσε στο BBC η Δρ Φιλίππα Μέισον, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Envision από το Imperial College London.

«Είναι εκπληκτικό πόσα λίγα πράγματα ξέρουμε για την Αφροδίτη, όμως τα συνδυασμένα αποτελέσματα των αποστολών θα μας πουν πολλά για τον πλανήτη, από τα σύννεφα στον ουρανό μέχρι τα ηφαίστεια στην επιφάνεια του και τον ίδιο τον πυρήνα του. Θα είναι σαν να ανακαλύπτουμε ξανά τον πλανήτη», δήλωσε ο Τομ Βάγκνερ, επιστήμονας του προγράμματος Discovery της NASA.

Στην Αφροδίτη είχαν προηγηθεί η ευρωπαϊκή αποστολή Venus Express (2005-2014) που εστίασε σε ατμοσφαιρική έρευνα, η ιαπωνική Akatsuki (μελετά ακόμη την ατμόσφαιρα από το 2015) και παλαιότερα η αμερικανική Magellan (χαρτογράφησε με παλαιά τεχνολογία τον πλανήτη μεταξύ 1989-1994).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook