Η συνάντηση των δύο ηγετών διήρκεσε κάτι περισσότερο από δυόμισι ώρες, παρά τον αρχικό προγραμματισμό για τέσσερις. Η πρώτη συνομιλία, όπου συμμετείχαν και οι δύο ΥΠΕΞ, διήρκεσε 93 λεπτά...

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα πραγματοποιούνταν δύο διευρυμένες συνομιλίες, αλλά έγινε μόνο μία.

Σε πλάνα που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters φαίνεται ο Τζο Μπάιντεν να βγαίνει από το κτίριο και να κάνει μια χειρονομία επιδοκιμασίας.

Και οι δυο θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου πιο μετά.

Τα ρωσικά ΜΜΕ λένε πως οι δύο άνδρες συμφώνησαν να επιστρέψουν οι πρέσβεις των δύο χωρών.

Για το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων στις ΗΠΑ, ο Πούτιν επέμεινε ότι οι περισσότερες επιθέσεις προέρχονται από τις ΗΠΑ και χώρες της Δύσης και όχι από τη Ρωσία.

Η συνάντηση έγινε στη Γενεύη, όπου Ρόναλντ Ρίγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά το 1985 προκειμένου να διαπραγματευτούν τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου.

Αμήχανες οι πρώτες δηλώσεις

«Κύριε πρόεδρε», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις έκατσε απέναντι από τον Αμερικάνο Πρόεδρο, και συμπλήρωσε: «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας να συναντηθούμε σήμερα. Ξέρω ότι είχατε ένα μακρύ ταξίδι, πολλή δουλειά. Ωστόσο, πολλά ζητήματα έχουν συσσωρευτεί στις σχέσεις Ρωσίας-Αμερικής που απαιτούν συζήτηση στο υψηλότερο επίπεδο και ελπίζω ότι η συνάντησή μας θα είναι παραγωγική».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Τζο Μπάιντεν: «Όπως είπα και πριν, κάθε συνάντηση ενώπιος ενωπίω είναι μια ικανοποιητική συνάντηση. Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε πού έχουμε κοινά ζητήματα και σε ποια θέματα μπορούμε να εργαστούμε μαζί. Και όπου έχουμε διαφωνίες, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να συζητήσουμε ορθολογικά αυτά τα ζητήματα -οι δύο μεγάλες δυνάμεις».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook