Έφοδος στο εργοστάσιο της AstraZeneca μετά από αίτημα της Κομισιόν (video)

Οδηγία δόθηκε από την Κομισιόν σήμερα ώστε να γίνει έφοδος στο εργοστάσιο της AstraZeneca για να δούνε αν πράγματι η καθυστέρηση στην παράδοση των εμβολίων οφείλεται στο πρόβλημα της παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου.
Στα άκρα πλέον έχει οδηγηθεί η κόντρα ανάμεσα στην Κομισιόν και την βρετανοσουηδική AstraZeneca. Όπως έγινε σήμερα γνωστό, μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων πραγματοποίησε επιθεώρηση στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο.
Την είδηση αναφέρει η βελγική εφημερίδα De Standaard και συμπληρώνει ότι αυτό επιβεβαιώνεται από το γραφείο του υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.
Ο στόχος είναι «να βεβαιωθούμε ότι η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων οφείλεται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής στη μονάδα του Βελγίου», σύμφωνα με το γραφείο του Υπουργού Υγείας.
Η επιθεώρηση, σημειώνει η De Standaard, διεξήχθη σε συνεργασία με άλλες χώρες, “έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα”, λέει εκπρόσωπος του Βαντενμπρούκε προσθέτοντας ότι «Βέλγοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τώρα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, μαζί με εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία».
Με πληροφορίες από OPEN, Newsit, De Standaard
Ολες οι Ειδήσεις
- H «Καθημερινή της Κυριακής»
- To «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
- Η Φαίη Θεοχάρη σε μια νέα version της επιτυχίας «Συγκοινωνούντα Δοχεία»
- O «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
- Η απάντηση του ΥΠΕΞ στους χάρτες με τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»
- Η «Real news» της Κυριακής
- Η ανάρτηση της Κεραμέως για τη δωρεά οργάνων της μητέρας της: “Πέντε όργανα δωρήθηκαν σε συνανθρώπους μας”
- Παλαιό Φάληρο: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση στη μητέρα της 3χρονης που πνίγηκε
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook