Η τουρκική κυβέρνηση θα αποσύρει τα αυτοκίνητα της γερμανικής Volkswagen από τον στόλο των υπηρεσιακών οχημάτων. Μεγάλο το πλήγμα για την αυτοκινητοβιομηχανία, αφού η τουρκική κυβέρνηση διαθέτει πάνω από 115.000 οχήματα.

Ο λόγος; Με αυτόν τον τρόπο αντιδρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην απόφαση της VW να μην επενδύσει στην Τουρκία.

Η Volkswagen σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για τα μοντέλα Passat και Skoda Superb στην πόλη Μανίσα, επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Το εργοστάσιο θα δημιουργούσε περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας.

Το γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση της επένδυσης ήταν η στρατιωτική επιχείρησή της Τουρκίας στη Συρία τον Οκτώβριο του 2019, η οποία επικρίθηκε έντονα διεθνώς.

Το σχέδιο ναυάγησε οριστικά το 2020, λόγω της οικονομικής κρίσης που έφερε ο κορωνοϊός. Η αυτοκινητοβιομηχανία μάλιστα, ανακοίνωσε ότι «υπό τη σημερινές συνθήκες, δεν είναι αναγκαία η επιπρόσθετη παραγωγή οχημάτων».

«Γνωρίζαμε ότι μερικοί άνθρωποι δεν ήθελαν πολιτικά αυτήν την επένδυση στην Τουρκία. Εάν μια εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, τότε πρόκειται περί απάτης του επενδυτή εάν οι αποφάσεις του ληφθούν λόγω πολιτικής πίεσης. Η VW εξαπάτησε τους μετόχους της» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook