«Η ΕΕ είναι αυτή που διαπραγματεύεται και υπογράφει τις συμβάσεις, είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση και την εξασφάλιση της σωστής εκτέλεσή τους».

Την ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιρρίπτει το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων ενάντια στον κορωνοϊό, την ώρα που οι αρχές της περιφέρειας της Μαδρίτης αποφάσισαν να αναστείλουν για δύο εβδομάδες τους εμβολιασμούς επιπλέον ανθρώπων σε μια προσπάθεια να λάβουν τη δεύτερη δόση όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί μία φορά.

Σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα El Mundo, η ισπανική κυβέρνηση αναφέρει ότι «η ΕΕ είναι αυτή που διαπραγματεύεται και υπογράφει τις συμβάσεις, είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση και την εξασφάλιση της σωστής εκτέλεσή τους».

Το πρόγραμμα εμβολιασμού της ΕΕ, που έχει μείνει πίσω συγκριτικά με την Βρετανία, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αντιμετώπισε νέα προβλήματα την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και AstraZeneca ανακοίνωσαν καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Η μείωση των εμβολίων είναι αισθητή σε πολλά μέρη της Ισπανίας σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας. Στο νοσοκομείο Sant Pau της Βαρκελώνης, συνταξιούχοι νοσηλευτές βοηθούν εθελοντικά και εμβολιάζουν τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, αλλά πλέον επικεντρώνονται αποκλειστικά στην χορήγηση δεύτερων δόσεων.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες Τετάρτη η Ισπανία είχε χορηγήσει περίπου 1,4 εκατ. δόσεις, δηλαδή περίπου το 78% των αποθεμάτων της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook