«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το τι μπορεί να γίνει με τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού», . δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο για το θέμα της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τρείς μέρες πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων (23 Ιουλίου) , ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Τοσίρο Μούτο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ματαιωθούν αν αυξηθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού που αυτή τη στιγμή είναι στο Ολυμπιακό Χωριό να έχουν φτάσει τα 71.

Την ίδια ώρα δύο ακόμα χορηγοί ανακοίνωσαν ότι δεν θα στείλουν τους αντιπροσώπους τους στην Τελετή Έναρξης, λόγω της τοπικής έξαρσης.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων», δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε σε συνέντευξη Τύπου.

«Εχουμε συμφωνήσει ότι, με βάση την κατάσταση με τον κορωνοϊό, θα συγκαλέσουμε και πάλι πενταμερή διάσκεψη. Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε το τι πρέπει να κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε ο Μούτο.

Στην Ιαπωνία η διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων έχει κοστίσει περίπου 12 δισ. δολάρια, ενώ με βάση τον προγραμματισμό ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο πρόκειται να δώσει το παρών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο όπως ανακοίνωσε επίσημα ο αυτοκρατορικός οίκος, χωρίς όμως να συνοδεύεται από την Αυτοκράτειρα Μασάκο.

Σύμφωνα μάλιστα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, ο Αυτοκράτορας θα είναι εκείνος που θα κηρύξει επίσημα την έναρξη των Αγώνων, κάτι που προς το παρόν πάντως δεν επιβεβαιώνεται από το παλάτι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook