Π.Ο.Υ.: Η συσσώρευση εμβολίων στις πλούσιες χώρες τροφοδοτεί την πανδημία

Καμπανάκι χτύπησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προς τις πλούσιες χώρες που βρίσκονται σε διαμάχη για τις προμήθειες εμβολίων κατά της θανατηφόρας νόσου Covid-19, η οποία συνεχίζει την επέλαση της.
«Εάν συσσωρεύουμε εμβόλια και δεν μοιραζόμαστε, θα υπάρξουν τρία πολύ μεγάλα προβλήματα. Το ένα, το έχω πει, θα είναι μια καταστροφική ηθική αποτυχία, κατά δεύτερον η πανδημία θα τροφοδοτείται και τρίτον θα υπάρξει μια πολύ αργή παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια ψηφιακής ενημέρωσης.
«Επομένως, είναι επιλογή μας και ελπίζω ότι θα επιλέξουμε το σωστό», τόνισε.
Ο Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, στην οποία παρέστησαν μια μαία από την Ουγκάντα και μια νοσηλεύτρια από το Πακιστάν, ότι ο κόσμος πρέπει να σκεφθεί τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής.
Αποδοκίμασε τις χώρες «που δίνουν μάχη για ολόκληρη την πίτα», όταν οι επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής στις φτωχές χώρες «δεν έχουν καν πρόσβαση στα ψίχουλα».
Ολες οι Ειδήσεις
- Δολοφονία Πολωνού καθηγητή: Αυτές είναι οι φωτογραφίες που «καίνε» την πρώην σύζυγο
- Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Όζι Όσμπορν σε ηλικία 76 ετών
- Μαίρη Συνατσάκη: «Διαγνώστηκα με ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα όταν ήμουν 18 μηνών –”Δεν υπήρχε τίποτα να κάνουν οι γονείς μου (βίντεο)
- Ελένη Μενεγάκη: Χαλαρώνει με μαύρο μπικίνι στην παραλία – Φωτογραφίες
- Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Χαμός από σχόλια μετά την ερμηνεία της σε τραγούδι της Θεοδωρίδου – «Έχω πάει για αντικατάσταση αυτιών» -Βίντεο
- Meteo – Καύσωνας: Στους 44,9 έφτασε ο υδράργυρος – Πρωτιά της Ελλάδας με τις υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα στην Ευρώπη
- Μεγάλη φωτιά στην ορεινή Κορινθία: Φλέγεται ο Φενεός, μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών – Δύο προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό (βίντεο)
- Ο Κώστας Τσουρός στον ΣΚΑΪ: Η ανακοίνωση του σταθμού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook