Επιστήμονες στη Νότια Αφρική λένε πως εντόπισαν μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία εμφανίζει μια σειρά από ανησυχητικές μεταλλάξεις.

Η αποκαλούμενη και C.1.2. παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο και ως τα μέσα Αυγούστου εντοπίστηκε σε έξι από τις συνολικά εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής, αλλά και στο Κονγκό, τον Μαυρίκιο, την Πορτογαλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ελβετία.

Οι μεταλλάξεις στους ιούς «σχετίζονται με την αυξημένη μεταδοτικότητα» και την αυξημένη ικανότητά τους να αποφεύγουν τα αντισώματα, λένε οι επιστήμονες και συμπληρώνουν:

«Αξιολογούμε την επίδραση της παραλλαγής στην εξουδετέρωση των αντισωμάτων τόσο για εμβολιασμένους όσο και για ανεμβολίαστους».

Τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται εντός της εβδομάδας,

«Παραμένει ακόμη σε χαμηλό ποσοστό, αλλά και πάλι το παρακολουθούμε από κοντά. Διαθέτει όλα τα στοιχεία ώστε να διαφεύγει της ανοσιακής απάντησης του οργανισμού», σημείωσε άλλος επιστήμονας που συμμετέχει στην έρευνα, κρούοντας καμπανάκι κινδύνου.

Μπουρλά: Δεν αποκλείεται μια νέα μετάλλαξη να είναι ανθεκτική στα εμβόλια

Πριν λίγες ημέρες ο Αλβέρτος Μπουρλά, CEO της Pfizer είχε προειδοποιήσει…

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας εξετάζουν προσεκτικά την επικινδυνότητά της και ερευνούν να δουν, αν αυτή η μετάλλαξη μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπουρλά.

«Δεν έχουμε εντοπίσει καμία ακόμα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πιθανό μια μέρα να εμφανιστεί. Έτσι έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο με το οποίο μέσα σε 95 μέρες, από την στιγμή που αναγνωρίσουμε την παραλλαγή, να έχουμε ετοιμάσει ένα εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο σε αυτή την παραλλαγή», υπογράμμισε τότε…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook