Τουρκία: Καταρρέει η οικονομία – Στους δρόμους οι πολίτες
Μουδιασμένοι οι Τούρκοι πολίτες παρακολουθούν μαζί με την πτώση της λίρας και την κατάρρευση της ζωής τους.
Στην προσπάθειά τους να προστατευθούν από τον επίμονα διψήφιο πληθωρισμό, τουρκικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν καταφύγει στη μετατροπή των καταθέσεών τους σε σκληρό νόμισμα και κατά κύριο λόγο σε δολάρια.
Ήδη, με στοιχεία του Οκτωβρίου, το ποσοστό των αποταμιεύσεων που είναι σε ξένο νόμισμα έχει φτάσει στο 55%, σημειώνοντας σταθερή και ανησυχητική αύξηση.
Οι δρόμοι «πλημμυρίζουν» καθημερινά από κόσμο που ζητά την παραίτηση του Ερντογάν.
Οι άνθρωποι του προέδρου όμως εξακολουθούν να τον στηρίζουν. Όπως ο βουλευτής Ζουλφί Ντεμιρμπάγ, ως άλλη Μαρία Αντουανέτα, που είπε αντί για ψωμί να φάνε… παντεσπάνι.
Παρά τους κλυδωνισμούς που έχει φέρει στη χώρα του η εμμονή του Ερντογάν με τη λίρα, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ηγετική εμφάνιση σε διαδήλωση οπαδών του στην Σμύρνη εγκαινιάζοντας νέες κατοικίες.
Όπως μεταδίδει το MEGA, την ώρα που οι πολίτες κάνουν ουρές στα βενζινάδικα, φοβισμένοι από τις συνεχείς ανατιμήσεις, ο Τούρκος πρόεδρος σε χθεσινή του ομιλία διαβεβαίωσε ότι ξέρει πολύ καλά τι κάνει, και ότι η Τουρκία ετοιμαζόταν για αυτή την κίνηση στην οικονομία 19 χρόνια.
«Δε θα επιτρέψουμε ούτε στα επιτόκια, ούτε στον πληθωρισμό να πιέζουν το λαό μας», ανέφερε ο κ. Ερντογάν.
Ολες οι Ειδήσεις
- Eurovision 2026: Οι 28 φιναλίστ που διεκδικούν μία θέση στον ελληνικό τελικό – Δείτε όλα τα τραγούδια
- Ελβετία: Ταυτοποιήθηκε η σορός της 15χρονης Αλίκης, της Ελληνίδας, που αγνοούνταν στο Κραν Μοντανά
- ΕΕ: Ο σεβασμός της βούλησης του λαού της Βενεζουέλας ο μόνος τρόπος για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα
- Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες- Τι αποφάσισαν στη συνέλευση στα Μάλγαρα- «48ωρο κλείσιμο δρόμων σε κομβικά σημεία σε όλη τη χώρα»
- Έτρεχε στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης με 304 χιλιόμετρα την ώρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok
- Πάτρα: Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ο 30χρονος που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε νυχτερινό κέντρο – «Εξαφανίστηκε» το οπτικό υλικό από τις κάμερες
- Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης μετά από βαρύ έμφραγμα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook