Τρόμο προκαλούν τα λόγια του Μπιλ Γκειτς για την πορεία της πανδημίας, καθώς ο γκουρού της υψηλής τεχνολογίας ενημέρωσε τα εκατομμύρια των ακολούθων στο Twitter ότι μπαίνουν στην χειρότερη φάση της πανδημίας και πως η μετάλλαξη Όμικρον θα χτυπήσει τα σπίτια όλων.

Βρετανία
Η μετάλλαξη Όμικρον έχει σφίξει τον κλοιό γύρω από τη Βρετανία, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι μολύνσεις ξεπερνούν τις 100.000, ενώ οι επιστήμονες προβλέπουν ένα εκατομμύριο κρούσματα Όμικρον έως το τέλος του μήνα.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό την προηγούμενη εβδομάδα αριθμός που αντιστοιχεί σε έναν στους 45 πολίτες.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο έχουν τεθεί σε καραντίνα τα Χριστούγεννα.

Γερμανία
Συναγερμός έχει σημάνει και στη Γερμανία όπου επιστήμονες εντόπισαν την παραλλαγή Όμικρον στα λύματα του Μονάχου.

Οι πολίτες στο Βερολίνο προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Οι Αρχές αναμένουν 160.000 με 240.000 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον ημερησίως έως τον Μάρτιο, εκτιμώντας πως το επόμενο κύμα θα είναι «σφοδρότερο από όλα τα προηγούμενα».

Γαλλία
Ανησυχία επικρατεί και Γαλλία με τα κρούσματα να καταρρίπτουν ρεκόρ πανδημίας.

Η δυσοίωνη πρόβλεψη των επιστημόνων είναι πάνω 100.000 κρούσματα Όμικρον έως το τέλος του μήνα, ενώ την ίδια ώρα οι έλεγχοι για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στα εστιατόρια είναι πολύ εντατικοί καθώς εντοπίστηκαν χιλιάδες πλαστά.

Ιταλία
Νέα έκτακτά μέτρα επιπρόσθετα στις ήδη αυστηρές οδηγίες που έχει δώσει από τις αρχές Δεκεμβρίου επέβαλλε η κυβέρνηση Ντράγκι.

Από σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα νυχτερινά κέντρα και τα θέατρα, ενώ επιστρέφει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

ΗΠΑ
Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε τους 56,5 εκατομμύρια ακόλουθούς του στο Twitter να προετοιμαστούν για το χειρότερο μέρος της πανδημίας εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον.

«Ακριβώς τη στιγμή που φαινόταν πως η ζωή θα επέστρεφε στο φυσιολογικό, θα μπορούσαμε να μπαίνουμε στο χειρότερο μέρος της πανδημίας. Η Όμικρον θα χτυπήσει τα σπίτια όλων μας. Οι στενοί μου φίλοι έχουν κολλήσει ήδη και έχω ακυρώσει τα περισσότερα από τα σχέδια των διακοπών μου» ανέφερε ο Μπιλ Γκέιτς.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες πολίτες στις ΗΠΑ ακύρωσαν την τελευταία στιγμή τα ταξίδια τους προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες.

Το ρεπορτάζ από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook