Γερμανός εισαγγελέας παραπέμπει σε δίκη μια γυναίκα , που ήταν γραμματέας του διοικητή σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί και κατηγορείται για συνενοχή στις δολοφονίες 10.000 κρατουμένων.

Οι εισαγγελείς στην πόλη  Itzehoe δεν ονόμασαν τη γυναίκα, αλλά ανέφεραν σε δήλωση ότι την κατηγόρησαν για «βοήθεια και συνέργεια δολοφονίας σε περισσότερες από 10.000 υποθέσεις», καθώς και συνενοχή σε απόπειρες  δολοφονίας, σύμφωνα με το CNN .

Η γυναίκα, που ήταν ανήλικη  κατά τη στιγμή των φερόμενων εγκλημάτων, “κατηγορείται ότι βοήθησε τους υπεύθυνους στο στρατόπεδο στη συστηματική δολοφονία Εβραίων κρατουμένων, Πολωνών αντάρτων και σοβιετικών Ρώσων κρατουμένων πολέμου ως στενογράφος και γραμματέας στον διοικητή του στρατοπέδου, “μεταξύ Ιουνίου 1943 και Απριλίου 1945, οι εισαγγελείς δήλωσαν σε δήλωση.

Γι αυτό παρότι ενήλικη θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων,  επειδή ήταν κάτω των 18 ετών όταν υπηρέτησε στο Stutthof. Εκτιμάται ότι περίπου 65.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Stutthof, κοντά στην πολωνική πόλη που τώρα ονομάζεται Γκντανσκ.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν 13 άλλες υποθέσεις που συνδέονται με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Buchenwald, Sachsenhausen, Mauthausen και Stutthof, σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία Έρευνας των Ναζιστικών Εγκλημάτων.

Το περασμένο καλοκαίρι, ένας 93χρονος πρώην φρουρός στο Stutthof, που αναγνωρίστηκε ως Bruno D. καταδικάστηκε για χιλιάδες κατηγορίες συνέργειας σε δολοφονίες  και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης δύο ετών. Και αυτός , δικάστηκε σε δικαστήριο ανηλίκων,  επειδή ήταν 17 χρονών την εποχή που υπηρετούσε στο Stutthof.

Το στρατόπεδο Stutthof  ιδρύθηκε από τους Ναζί το 1939,  και μεταφέρθηκαν εκεί συνολικά 115.000 κρατούμενοι, απ;o  τους οποίους  οι μισοί πέθαναν εκεί.. Περίπου 22.000 μεταφέρθηκαν από το Stutthof σε άλλους ναζιστικούς καταυλισμούς.

Περίπου 6 εκατομμύρια Εβραίοι δολοφονήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης δολοφονήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Ρομά και άτομα με ψυχική ή σωματική αναπηρία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook