Στο Κίεβο βρίσκεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως φαίνεται σε βίντεο ανήρτησε στα social media,

Την ώρα που στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, επικρατεί μία κόλαση πολέμου με τις σειρήνες να ηχούν και τους κατοίκους να βρίσκονται στα καταφύγια, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με βίντεο έστειλε νέο μήνυμα στον ουκρανικό λαό.

Ο Ζελένσκι, στο βίντεο εμφανίζεται έξω από το προεδρικό μέγαρο, λέγοντας : «Είμαστε εδώ, είμαστε στο Κίεβο, υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία». Ο Ζελένσκι είχε και κυβερνητικά στελέχη γύρω του, δείχνοντας στον λαό της Ουκρανίας ότι αφενός δεν φυγαδεύτηκε, όπως είχε κυκλοφορήσει ως φήμη και αφετέρου ότι είναι εκεί και δίνει τη μάχη για να σωθεί η χώρα από τη ρωσική εισβολή.

Μέσα στην πόλη του Κιέβου μεταφέρονται οι μάχες μεταξύ του ρωσικού στρατού που έχει εισβάλει και των Ουκρανών στρατιωτών που αμύνονται προκειμένου να αναχαιτίσουν τις εχθρικές δυνάμεις. Από το πρωί ο ρωσικός στρατός έχει καταλάβει τα προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας και προωθείται προς το κέντρο της πόλης, με στόχο να καταλάβουν τα κυβερνητικά κτίρια και να ρίξουν την κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εικόνες στα social media και στα διεθνή πρακτορεία δείχνουν Ουκρανούς στρατιώτες να έχουν παραταχθεί σε θέση άμυνας σε καίρια σημεία εισόδου προς το κέντρο του Κιέβου, ενώ, σύμφωνα με αναφορές, υπάρχουν απώλειες και από τις δύο πλευρές, με τους αμάχους να έχουν μεταφερθεί στα καταφύγια και στους υπόγειους σταθμούς του Μετρό, προκειμένου να προφυλαχθούν.

Μάχες σημειώθηκαν στο Obolon, στα περίχωρα της πόλης, τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς το υπουργείο Άμυνας είπε στους κατοίκους να φτιάξουν βόμβες μολότοφ για να «απωθήσουν τους κατακτητές». Μοιράστηκαν επίσης τουφέκια σε πολίτες καθώς ο Πρόεδρος Ζελένσκι προέτρεψε όποιον Ευρωπαίο επιθυμεί να υπερασπιστεί τη χώρα να ταξιδέψει στην Ουκρανία και να συμμετάσχει στην άμυνα.

Σε «θέση άμυνας» το Κίεβο, λέει ο Δήμαρχος

Σε «θέση άμυνας» είναι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, καθώς ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. «Το Κίεβο έχει εισέλθει σε μια αμυντική φάση», δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο. Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Πυροβολισμοί και εκρήξεις ηχούν σε ορισμένες γειτονιές που έχουν ήδη εισέλθει σαμποτέρ. Ο εχθρός θέλει να γονατίσει την πρωτεύουσα και να μας καταστρέψει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook