Μαίνονται οι μάχες στο Κίεβο με τους Ρώσους στρατιώτες να έχουν μπεί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι του Κιέβου, καθώς ρωσικοί πύραυλοι «χτυπούν» πολυκατοικίες και κτίρια όπου ζουν πολίτες.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε νωρίς το πρωί από το λευκορωσικό μέσο ενημέρωσης Nexta, διακρίνεται πολυκατοικία που έχει «χτυπηθεί» από πύραυλο και έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές, ενώ ολόκληρη η περιοχή «πνίγεται» σε ένα σύννεφο καπνού.

Το δίκτυο αναφέρει πως δεν υπήρξαν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες, ωστόσο η φωνή γεμάτη απελπισία μιας γυναίκας στο υπόβαθρο, είναι ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει τις τελευταίες ώρες στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε άλλα βίντεο, διακρίνονται η στιγμή του χτυπήματος μέσα από διαμέρισμα του κτιρίου, καθώς και οι επιχειρήσεις διασωστών να μεταφέρουν άτομα που έχουν τραυματιστεί.

Βίντεο τη στιγμή που ο πύραυλος χτυπά την πολυκατοικία

Με μια εικόνα της κατεστραμμένης από τους ρωσικούς πυραύλους πολυκατοικίας στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα τόνισε: «Το Κίεβο, η υπέροχη, ειρηνική πόλη μας, επέζησε άλλη μια νύχτα από τις επιθέσεις ρωσικών χερσαίων δυνάμεων και πυραύλων. Ένας από αυτούς χτύπησε ένα κατοικημένο διαμέρισμα στο Κίεβο. Απαιτώ από τον υπόλοιπο κόσμο: απομονώστε πλήρως τη Ρωσία, απελάστε πρεσβευτές, προχωρήστε σε εμπάργκο πετρελαίου, καταστρέψτε την οικονομία της. Σταματήστε τους Ρώσους εγκληματίες πολέμου!».

Η νύχτα ήταν δύσκολη αλλά το Κίεβο άντεξε!

Το Κίεβο σφυροκοπείται αλλά αντέχει! Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να φτάσουν στο κέντρο της πόλης αλλά συναντούν αντίσταση, ενώ επιχειρούν ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Μητέρα των μαχών», ωστόσο, για το ηθικό αμφότερων των μαχόμενων αποτελεί η κατάληψη της ιστορικής πρωτεύουσας της χώρας, με το ρωσικό στρατό να προσεγγίζει σημεία στρατηγικού ενδιαφέροντος ήδη από χθες το πρωί. Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε επίσης πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα. Το πρωί του Σαββάτου διεξάγονται μάχες σε Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου. «Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. «Όμως δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook