Ασφυκτική πίεση δέχεται το Κίεβο από τα ρωσικά στρατεύματα με νέες ισχυρές εκρήξεις να ακούγονται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Όπως μετέδωσε το CNN, αρκετές μεγάλες εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 6:40 μ.μ., στα ανατολικά του κέντρου της πόλης του Κιέβου.

Έπειτα, όπως αναφέρεται ήχησαν σειρήνες σε ολόκληρη την πόλη.

Οι εκρήξεις σημειώνονται κυρίως στην ανατολική πλευρά της πόλης – Ακούγονται σειρήνες και οι κάτοικοι καλούνται να πάνε στα καταφύγια –

Στο «έλεος» των βομβαρδισμών βρίσκεται και το Χάρκοβο. Δείτε εδώ συγκλονιστικά βίντεο από τη ρωσική επίθεση 

Η πολιτική προστασία ζήτησε από τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια.

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση, με νέες εκρήξεις να σημειώνονται στην ανατολική πλευρά του Κιέβου. Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για ισχυρές εκρήξεις, ενώ παράλληλα δεν σταματούν να ηχούν και σειρήνες πολέμου.

Οι κάτοικοι ζουν υπό καθεστώς τρόμου αγωνιώντας για το κάθε λεπτό ενώ τρέχουν σε καταφύγια για να γλιτώσουν τους βομβαρδισμούς.

Η φρίκη του πολέμου αποτυπώνεται σε νέα βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν την ένταση των εκρήξεων στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Μάχες σώμα με σώμα στο Κίεβο – Στόχος οι στρατιωτικές υποδομές

Όπως μεταδίδει το MEGA η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, πολιορκείται λυσσαλέα από τους Ρώσους αλλά η αντίσταση είναι σθεναρή. Την ίδια ώρα ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας εκπέμπει SOS για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Πέντε μέρες τώρα σφυροκοπούν με λύσσα την ουκρανική πρωτεύουσα καταστρέφοντας στρατιωτικές υποδομές, αεροδρόμια, γέφυρες και αυτοκινητόδρομους.

Το Κίεβο δέχεται ασφυκτική πίεση, εκρήξεις ακούγονται συνέχεια και ένας μουσικός βγαίνει στο μπαλκόνι και παίζει με την τρομπέτα του την εθνική μελωδία της Ουκρανίας για να δώσει θάρρος στους συμπατριώτες του.

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε σύγχυση καθώς βλέπουν πως η αντίσταση των Ουκρανών είναι πιο σθεναρή από το αναμενόμενο. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται πως η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στο Κίεβο καθυστερεί λόγω σοβαρών λαθών.

Το μεγαλύτερο μέρος των χερσαίων δυνάμεων του Πούτιν βρίσκονται σε απόσταση από 30-80 χιλιόμετρα περιμετρικά του Κιέβου και η προέλασή τους καθυστερεί επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν το αεροδρόμιο Χοστομέλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας στέλνει μήνυμα στον ρωσικό λαό. «Νομίζω ότι έχετε ένα πολύ απλό εργαλείο για να σταματήσετε αυτή την τρέλα. Απαιτήστε από τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο. Η Ουκρανία δεν έχει επιτεθεί σε κανέναν και δεν σχεδιάζει να επιτεθεί. Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά. Γι’ αυτό ο Πούτιν πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο και την καταστροφή της ρωσικής οικονομίας που έχει ήδη ξεκινήσει και από την οποία θα υποφέρετε. Σώστε τη χώρα σας. Απαιτήστε από τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο» σημείωσε.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Γκλίτσκο ενημέρωσε πως όλες οι έξοδοι είναι μπλοκαρισμένες και ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι άμαχοι μπορούν να εγκαταλείψουν «ελεύθερα» την πόλη μέσω του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει το Κίεβο με το Βασίκλιβ στα νοτιοδυτικά.

Στο βόρειο προάστειο του Κιέβου, το Όμπολον, πολίτες προσπαθούν να κρατήσουν μακριά τους Ρώσους.
Ο Γιούρι είναι οικονομικός αναλυτής και δεν είχε ποτέ σχέση με τον στρατό, όμως όταν είδε τους Ρώσους να προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη του, αποφάσισε να βοηθήσει. «Δεν πίστευα ότι θα γινόμουν μέλος αυτής της μονάδας μέχρι πριν από δύο μέρες, δεν ξέρω πώς να κρατάω όπλο και χθες σκέφτηκα πως οι Ρώσοι είναι στην πόλη και άλλαξα γνώμη τελείως και αποφάσισα πως πρέπει να κάνω κάτι γι’ αυτό» σημείωσε.

Είναι εφοδιασμένοι με φορητά όπλα και εκατοντάδες βόμβες μολότοφ που έφτιαξαν μόνοι τους για να αντιμετωπίσουν τα εχθρικά άρματα μάχης. Μέχρι τώρα, το φυλάκιο των εθελοντών έχει δώσει αρκετές μάχες με τις δυνάμεις εισβολής όμως ακόμα κρατάει τη θέση του.

Με μπλόκα σε όλες τις εισόδους της πόλης, ο τακτικός στρατός ψάχνει για συνεργάτες των Ρώσων και εν δυνάμει δολιοφθορείς. Όλοι ελέγχονται με προσοχή και οι ύποπτοι κρατούνται για περαιτέρω έλεγχο.

Εν τω μεταξύ, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας εκπέμπει SOS για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων εν μέσω της ρωσικής εισβολής. Πύραυλοι έπληξαν τοποθεσία πυρηνικών αποβλήτων δυτικά του Κιέβου.

Ο διευθυντής του Οργανισμού προειδοποιεί για την ανάγκη προστασίας των εγκαταστάσεων με ραδιοενεργό υλικό, καθώς η Ουκρανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη, μετά τη Γαλλία.

Στη χώρα υπάρχουν τέσσερα εργοστάσια με 15 διαφορετικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, οι οποίοι παράγουν το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook