Με ένταση συνεχίζονται οι επιθέσεις του ρωσικού στρατού στην πόλη Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Στο Χάρκοβο είναι σε εξέλιξη σφοδροί βομβαρδισμοί ακόμα και στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας επιβεβαίωσε πως οι νεκροί του Χαρκόβου είναι τουλάχιστον 10.

“Τα ερείπια καθαρίζονται και θα υπάρξουν και άλλα θύματα και τραυματίες”, ανέφερε ο Αντόν Χεραστσένκο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, αναφερόμενος στο Χάρκοβο, μέρος του οποίου ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς.

Έγκλημα πολέμου ο βομβαρδισμός στο Χάρκοβο

Για εγκλήματα πολέμου και κρατική τρομοκρατία της Ρωσίας κάνει λόγο η Ουκρανία, αναφέροντας πως βομβαρδίζονται αδιάκριτα πόλεις δημιουργώντας τεράστιες καταστροφές σε βασικές υποδομές.
«Οι επιθέσεις του πυροβολικού της Ρωσίας στο Χάρκοβο» συνιστά κρατική τρομοκρατία, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να την αναγνωρίσει ως τέτοια.

“Η τρομοκρατία έχει στόχο να μας λυγίσει, να λυγίσει την αντίστασή μας”, δηλώνει σε βίντεο με διάγγελμά του, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο περιγράφει το Κίεβο και το Χάρκοβο ως τους κύριους στόχους της Ρωσίας.

Είναι “έγκλημα πολέμου”, υπογράμμισε αναφερόμενος στον βομβαρδισμό του Χαρκόβου από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, φαίνεται το κυβερνητικό κτίριο στο Χάρκοβο να πλήττεται από οβίδα που προκαλεί μία τεράστια έκρηξη.

Τη στιγμή που πέφτει η οβίδα και χτυπά το κυβερνητικό κτίριο, περνά και ένα αμάξι, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν και πολίτες στον δρόμο, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.


Ανησυχία υπάρχει για τη Χερσώνα καθώς βίντεο που κυκλοφορεί στο Telegram δείχνει τα ρωσικά στρατεύματα να έχουν μπει στην πόλη.

«Στις εισόδους της Χερσώνας, ο ρωσικός στρατός εγκατέστησε σημεία ελέγχου. Είναι δύσκολο να ειπωθεί πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», ανέφερε μέσω Facebook ο δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Κολιχάγεφ, ο δήμαρχος της πόλης, προσθέτοντας ότι «η Χερσώνα είναι και θα παραμείνει ουκρανική (…) η Χερσώνα αντιστέκεται!». Επίσης συνεχίζονται οι επιθέσεις στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, αλλά και στην πρωτεύουσα, το Κίεβο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook