Υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού βρίσκεται περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Πυρηνικού Παρατηρητηρίου του ΟΗΕ, Ραφαέλ Γκρόσι.

Για τον έλεγχο της περιοχής γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, που έχουν πλεόν πάρει, οι Ρώσοι στρατιώτες, έχει ενημερωθεί στη Βιέννη ο Διεθνής Οργανισμός Πυρηνικής Ενέργειας (IAEA).

Ο Ραφαέλ Γκρόσι ανέφερε πως το προσωπικό του σταθμού, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη και διαθέτει έξι από τους 15 αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, συνέχισε τις εργασίες του, ενώ τα επίπεδα ακτινοβολίας «παραμένουν κανονικά», στις εγκαταστάσεις του.

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης, περίπου 20 ελικόπτερα με Ρώσους αλεξιπτωτιστές είχαν πετάξει από την περιοχή Μικολάιβ προς την πόλη Βοζνεσένκ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός, ενώ κάτοικοι από γειτονική πόλη και εργαζόμενοι της μονάδας είχαν κατέβει στους δρόμους με την πρόθεση να μπλοκάρουν την προσέγγιση ρωσικών δυνάμεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook