Η απαγόρευση των ΗΠΑ θα περιλαμβάνει συνολικά την παροχή ενέργειας από τη Ρωσία, όπως πετρέλαιο, υγροποιημένο φυσικό αέριο και άνθρακα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν σήμερα εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμη να επιβάλει απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας από τις ΗΠΑ σήμερα Τρίτη χωρίς τη συμμετοχή των Ευρωπαίων συμμάχων της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές του ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 17:45 ώρα Ελλάδος.

Η απόφαση ήταν να ληφθεί από κοινού με την ΕΕ αλλά όπως δήλωσε ο γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη ακόμα ενεργειακά για κάτι τέτοιο.

Το εμπάργκο θα περιλαμβάνει ρωσικό πετρέλαιο, υγροποιημένο φυσικό αέριο και άνθρακα.

Ο Λευκός Οίκος πιθανόν να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και εργάζεται στενά με τους Ευρωπαίους συμμάχους για το θέμα αυτό, δήλωσε και ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος Κρις Κουνς.

Σημειώνεται ότι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το σχέδιό της για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από την Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook