Κραυγή απόγνωσης από τον δήμαρχο της Μαριούπολης ότι οι νεκροί από τις από τις ρωσικές επιθέσεις είναι δύσκολο να αναγνωριστούν και να ταυτοποιηθούν

Όπως είπε ο δήμαρχος της πολύπαθης Μαριούπολης που βομβαρδίζεται ανηλεώς από τις ρωσικές δυνάμεις, οι νεκροί θάβονται σε ομαδικούς τάφους.

Τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει με νεκρούς ενώ ο αντιδήμαρχος της πόλης Serhiy Orlov μιλώντας χθες Τετάρτη επεσήμανε πως μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.200 πολίτες. Παράλληλα ο Orlov μιλώντας στο CNN τόνισε πως ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι «τρεις ή τέσσερις φορές περισσότερος» από την πρόσφατη εκτίμηση.

Οι ρωσικές δυνάμεις ισοπέδωσαν τη Μαριούπολη – Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής

Στο μεταξύ εικόνες που δημοσιεύουν οι New York Times από διάφορα σημεία της Μαριούπολης δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται καθώς εκατοντάδες κτίρια έχουν ισοπεδωθεί από τις ρωσικές επιθέσεις.

Η Μαριούπολη θάβει τους νεκρούς της σε ομαδικούς τάφους

Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», εργάτες νεκροτομείου τοποθετούν τα πτώματα σε σακούλες και τα ρίχνουν σε ομαδικούς τάφους στα περίχωρα της Μαριούπολης.

Φορώντας προστατευτικές μάσκες και γάντια, παίρνουν τα φτυάρια και σκάβους λάκκους μήκους 25 μέτρων. Οι εργάτες του νεκροτομείου θάβουν τους νεκρούς τους σ΄ένα από τα παλαιότερα νεκροταφεία στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι και κάνουν το σήμα του σταυρού προτού πετάξουν τα πτώματα που είναι τυλιγμένα είτε σε χαλιά είτε σε σακούλες.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης:

Παγκόσμια κατακραυγή: Τους βομβάρδισαν την ώρα που γεννούσαν οι γυναίκες

Υπενθυμίζεται πως χθες, τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε μαιευτήριο και παιδιατρικό νοσοκομείο στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης,  με την ηγεσία της Ουκρανίας να κατηγορεί τη Μόσχα ότι τρομοκρατεί τον λαό της χώρας ενώ πολλοί ξένοι ηγέτες έσπευσαν να καταδικάσουν έντονα τη ρωσική επίθεση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook