H έγκυος γεμάτη αίματα από το βομβαρδισμένο κτίριο της Μαριούπολης δεν είναι …αληθινή λένε οι Ρώσοι

Γενική κατακραυγή έχει ξεσηκώσει ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο Παίδων και μαιευτήριο στη Μαριούπολη, αλλά οι Ρώσοι διατείνονται ότι είναι fake news.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι το νοσοκομείο είχε εκκενωθεί από τις 28 Φεβρουαρίου και εκεί είχαν εγκατασταθεί μονάδες από τους ακροδεξιούς των ταγμάτων του Αζόφ. Αυτούς λένε ότι βομβάρδισαν και όχι έγκυες και μικρά παιδιά.
Ισχυρίζονται μάλιστα ότι η εικόνα της τραυματισμένης και γεμάτης αίματα εγκύου είναι ψεύτικη καθώς σύμφωνα πάντα με την ρωσική πρεσβεία- είναι μοντέλο και influencer από την Ουκρανία με το όνομα Marianna Podgurskaya.
Η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει επίσης πως οι φωτογραφίες από το μαιευτήριο είναι στημένες καθώς η ίδια έγκυος με διαφορετικά ρούχο παριστάνει… δυο διαφορετικά άτομα!
Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας πως αυτό αποτελεί μέρος της ουκρανικής προπαγάνδας και πως οι αρχικές φωτογραφίες από τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη δεν έδειχναν ούτε έναν ασθενή.
Παράλληλα αναφέρουν πως οι φωτογραφίες αυτές δημοσιεύτηκαν από τον φωτορεπόρτερ Εβγκένι Μαλολέτκα που συνεργάζεται με μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως ο Guardian, οι Times και οι New York Times.
Τι απαντά ο δημοσιογράφος
Από την πλευρά του, ο Shayan Sardarizadeh, δημοσιογράφος του BBC, εξηγεί με μια σειρά από αναρτήσεις στο Twitter γιατί το ρωσικό αφήγημα δεν «στέκει».
Πρώτον, αναφέρει πως η Marianna Podgurskaya είναι όντως influencer ομορφιάς που ζει στην Μαριούπολη. Δημοσιεύει μάλιστα μια σειρά πρόσφατων φωτογραφιών, στις οποίες απεικονίζεται η συγκεκριμένη γυναίκα σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, κάτι που δικαιολογεί την παρουσία της στο μαιευτήριο της πόλης.
It’s day 15 of war in Ukraine.
1) After yesterday’s deadly attack on a Mariupol maternity hospital, a false claim began trending on Russian Telegram that a non-preganant crisis actor played the role of two pregnant women there.
It was echoed by the Russian embassy in UK today. pic.twitter.com/LenVVB7wZP
— Shayan Sardarizadeh (@Shayan86) March 10, 2022
2) Let’s take their claims one by one.
Marianna Podgurskaya, the woman they claim to be a crisis actor, is indeed a beauty influencer who actually lives in Mariupol. Multiple recent images show she’s heavily preganant, which is why she’d be at a maternity hospital yesterday. pic.twitter.com/P8GrIIqtge
— Shayan Sardarizadeh (@Shayan86) March 10, 2022
Δεύτερον, το επιχείρημα πως όχι μόνο δεν είναι έγκυος αλλά πως… υποδύθηκε δύο διαφορετικές γυναίκες, καταρρίπτεται από άλλες φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται καθαρά η δεύτερη γυναίκα που είναι έγκυος και η οποία δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την Marianna Podgurskaya.
2) Let’s take their claims one by one.
Marianna Podgurskaya, the woman they claim to be a crisis actor, is indeed a beauty influencer who actually lives in Mariupol. Multiple recent images show she’s heavily preganant, which is why she’d be at a maternity hospital yesterday. pic.twitter.com/P8GrIIqtge
— Shayan Sardarizadeh (@Shayan86) March 10, 2022
3) The claim she was acting the role of two pregnant women yesterday is simply preposterous.
A look at high-res images of the other woman featured in their claims shows she looks nothing like Ms Podgurskaya.
These are two different women. pic.twitter.com/82lNpxmG52
— Shayan Sardarizadeh (@Shayan86) March 10, 2022
Τρίτον, ακόμη ένα επιχείρημα των Ρώσων είναι πως το μαιευτήριο στην Μαριούπολη είχε αδειάσει εδώ και καιρό και δεν ήταν λειτουργικό. Ωστόσο στην επόμενη ανάρτηση, ο δημοσιογράφος του BBC παρουσιάζει μια ανάρτηση από τις 2 Μαρτίου του 2022, στην οποία γίνεται έκκληση για ανεφοδιασμό του μαιευτηρίου με πετρέλαιο για να συνεχίσει να είναι λειτουργικό.
Κάτι που σημαίνει σαφώς πως κάθε άλλο παρά εγκαταλελειμμένο ήταν…
4) Another claim is Mairupol maternity hospital had long been empty, non-operational and taken over by far-right Azov battalion.@O_Rob1nson found this post on the hospital’s Facebook page from 2 March in which it demands fuel to continue operating the hospital. It wasn’t empty. pic.twitter.com/V3nR9MXmbX
— Shayan Sardarizadeh (@Shayan86) March 10, 2022
Ολες οι Ειδήσεις
- «Έχω δεχθεί απειλές κατά της ζωής μου», καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Τι κατέθεσε στο ελληνικό FBI (βίντεο)
- Παρασκευή Κερασιώτη: Έγκυος στο πρώτο της παιδί η πρώην παίκτρια του GNTM
- MAD VMA 2025: Καταχειροκροτήθηκε η Κλαυδία με τη… διαφορετική «Αστερομάτα» – Βίντεο
- Στέφανος Τσιτσιπάς – Λουτσιάνο Ντάρτερι 2-1: Nίκη – θρίλερ για τον Έλληνα τενίστα στο τουρνουά του Χάλε (βίντεο)
- Μητσοτάκης στην ΠΕ της ΝΔ: Mε σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» πάμε για την τρίτη τετραετία – Ο Κ. Σκρέκας νέος γραμματέας
- Άρτα: Σπαραγμός στην κηδεία του 14χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο – “Ψηλά το κεφάλι” φώναζε ο πατέρας του (βίντεο)
- Σε ζωντανή μετάδοση ο βομβαρδισμός στην κρατική τηλεόραση του Ιράν – Βίντεο με την παρουσιάστρια να αποχωρεί
- ACTION 24: Ο Γιάννης Σμαραγδής καλεσμένος απόψε στο «ΕQ»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook