Γενική κατακραυγή έχει ξεσηκώσει ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο Παίδων και μαιευτήριο στη Μαριούπολη, αλλά οι Ρώσοι διατείνονται ότι είναι fake news.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι το νοσοκομείο είχε εκκενωθεί από τις 28 Φεβρουαρίου και εκεί είχαν εγκατασταθεί μονάδες από τους ακροδεξιούς των ταγμάτων του Αζόφ. Αυτούς λένε ότι βομβάρδισαν και όχι έγκυες και μικρά παιδιά.

Ισχυρίζονται μάλιστα ότι η εικόνα της τραυματισμένης και γεμάτης αίματα εγκύου είναι ψεύτικη καθώς σύμφωνα πάντα με την ρωσική πρεσβεία- είναι μοντέλο και influencer από την Ουκρανία με το όνομα Marianna Podgurskaya.

Η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει επίσης πως οι φωτογραφίες από το μαιευτήριο είναι στημένες καθώς η ίδια έγκυος με διαφορετικά ρούχο παριστάνει… δυο διαφορετικά άτομα!

Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας πως αυτό αποτελεί μέρος της ουκρανικής προπαγάνδας και πως οι αρχικές φωτογραφίες από τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη δεν έδειχναν ούτε έναν ασθενή.

Παράλληλα αναφέρουν πως οι φωτογραφίες αυτές δημοσιεύτηκαν από τον φωτορεπόρτερ Εβγκένι Μαλολέτκα που συνεργάζεται με μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως ο Guardian, οι Times και οι New York Times.

Τι απαντά ο δημοσιογράφος

Από την πλευρά του, ο Shayan Sardarizadeh, δημοσιογράφος του BBC, εξηγεί με μια σειρά από αναρτήσεις στο Twitter γιατί το ρωσικό αφήγημα δεν «στέκει».

Πρώτον, αναφέρει πως η Marianna Podgurskaya είναι όντως influencer ομορφιάς που ζει στην Μαριούπολη. Δημοσιεύει μάλιστα μια σειρά πρόσφατων φωτογραφιών, στις οποίες απεικονίζεται η συγκεκριμένη γυναίκα σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, κάτι που δικαιολογεί την παρουσία της στο μαιευτήριο της πόλης.

Δεύτερον, το επιχείρημα πως όχι μόνο δεν είναι έγκυος αλλά πως… υποδύθηκε δύο διαφορετικές γυναίκες, καταρρίπτεται από άλλες φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται καθαρά η δεύτερη γυναίκα που είναι έγκυος και η οποία δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την Marianna Podgurskaya.

Τρίτον, ακόμη ένα επιχείρημα των Ρώσων είναι πως το μαιευτήριο στην Μαριούπολη είχε αδειάσει εδώ και καιρό και δεν ήταν λειτουργικό. Ωστόσο στην επόμενη ανάρτηση, ο δημοσιογράφος του BBC παρουσιάζει μια ανάρτηση από τις 2 Μαρτίου του 2022, στην οποία γίνεται έκκληση για ανεφοδιασμό του μαιευτηρίου με πετρέλαιο για να συνεχίσει να είναι λειτουργικό.

Κάτι που σημαίνει σαφώς πως κάθε άλλο παρά εγκαταλελειμμένο ήταν…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook