Τα αποτελέσματα των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία φαίνεται ότι έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους στην καθημερινότητα των Ρώσων.

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι άνθρωποι στη Ρωσία λόγω των κυρώσεων που τους έχει επιβληθεί για την εισβολή στην Ουκρανία. Ήδη τα πρώτα σημάδια σε ελλείψεις αγαθών έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Ένα από τα προϊόντα που είναι σε έλλειψη είναι η ζάχαρι.

Η Ρωσία απαγόρευσε τις εξαγωγές ζάχαρης μέχρι τις 31 Αυγούστου και έχει προτείνει την εισαγωγή 300.000 τόνων ζάχαρης και ακατέργαστης ζάχαρης χωρίς δασμούς ως μέρος των μέτρων που ελπίζει ότι θα αμβλύνουν τον εγχώριο πληθωρισμό.

«Δεν έχουμε προβλήματα με τη ζάχαρη, οι παραγωγοί μας την παράγουν σε επαρκείς ποσότητες», δήλωσε την Πέμπτη ο Βίκτορ Εβτούχοφ, αναπληρωτής υπουργός βιομηχανίας και εμπορίου.

Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας (FAS) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διενεργήσει επιθεωρήσεις σε μεγάλους παραγωγούς ζάχαρης για να αποφύγει τη δημιουργία καρτέλ λόγω της απότομης αύξησης των τιμών και των «αδικαιολόγητων» ελλείψεων σε ορισμένες περιοχές λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Στα βίντεο απεικονίζονται κυρίως συνταξιούχοι να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα… αρπάξει περισσότερα σακουλάκια ζάχαρης.

Πολλοί Ρώσοι θεωρούν τη ζάχαρη, μαζί με άλλα βασικά προϊόντα όπως το φαγόπυρο και το αλάτι, ως χρήσιμο προϊόν για αποθήκευση σε περιόδους κρίσης. Έτσι έσπευσαν να αγοράσουν προμήθειες αφού οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία αποδυνάμωσαν το ρούβλι και ανέβασαν τις τιμές των τροφίμων.

«Η πεθερά μου ήταν στο μαγαζί χθες και δεν είχε μείνει καθόλου ζάχαρη και δεν μπορούσε να τη βρει σε άλλα καταστήματα», είπε ο Όλεγκ ένας οικοδόμος από την πόλη Βλαντιμίρ μιλώντας στο «Reuter’s». «Οι άνθρωποι ανησυχούν», πρόσθεσε.

Τα ράφια στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, είναι άδεια. Ο κόσμος δεν ψωνίζει επειδή δεν υπάρχουν πλέον αρκετά προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

Οι άνθρωποι περιμένουν σε μεγάλες ουρές και όταν κάποιο προϊόν ανέβει στο ράφι, ορμάνε, ποιος θα το αρπάξει πρώτος να το αγοράσει. Μέχρι στιγμής στα σούπερ μάρκετ στη Μόσχα και στα περίχωρα, δεν υπάρχει αλάτι, ζάχαρη, ζυμαρικά.

Πάντως οι ρωσικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει επάρκεια

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook